avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarari judecatoresti persoana decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarari judecatoresti persoana decedata

Buna ziua,
O persoana a castigat plata unor drepturi salariale printr-o hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila. Plata este esalonata pe mai multi ani.
Intre timp persoana respectiva a decedat si fratele decedatei a facut cerere in luna septembrie 2013 pentru ca sa i se achite lui aceste drepturi si a fost aprobata de directorul institutiei.
Nici pana la acest moment nu a deschis succesiunea.
Ce acte mai trebuie sa-i solicit pentru continuarea platii?
Mentionez ca aceleiasi persoane i-a fost platit si ajutorul de deces, deoarece a facut dovada ca a achitat cheltuielile de inmormantare.
Cel mai recent răspuns: getafolescu , utilizator 21:03, 11 Iunie 2014
Sa rezolve cu mostenirea.
Sa mearga la notar.
Nu doreste. Ce acte ii mai pot cere eu?
Ce calitate aveti dvs. in aceasta speta?
Revin cu precizari.
Fratele X (care a facut cererea pentru achitarea drepturilor salariale) mi-a adus un certificat de mostenitor prin care ii cedeaza dreptul de propietate asupra apartamentului defunctei, fratelui Y.
Verbal mi-a comunicat ca fratele Y este de acord sa primeasca el (fratele X) recalcularile in urma Hotararari judecatoresti.
O declaratie de cedare de la fratele Y este suficienta pentru a continua plata catre fratele X?
Sunt contabilul instittutiei si vreau sa stiu cui trebuie sa-i platesc.

Alte discuții în legătură

Imi trebuie un executor in cazul unei procuri de cedare de drepturi contra incasarii unei sume de bani? donca donca Situatia pe scurt: -Frate (X), sora (Y) si mama (Z) au certificat de mostenitor dupa decesul tatalui in care, printre altele, include: a.un spatiu comercial ... (vezi toată discuția)
Partajul la notar maria dinca maria dinca Buna ziua. As dori sa aflu si eu parerea unui avocat in legatura cu un partaj la notar. Mama impreuna cu fratele cel mare si bunica vor sa ii cedeze prin ... (vezi toată discuția)
Mostenire xxl domnul_01 domnul_01 buna ziua Va rog sa ma lamuriti intr-o mostenire Suntem doua surori X si Z care impreuna cu un frate Y mostenim de la parinti o casa (fiecare cate o camera ... (vezi toată discuția)