avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partajul la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partajul la notar

Buna ziua.
As dori sa aflu si eu parerea unui avocat in legatura cu un partaj la notar.
Mama impreuna cu fratele cel mare si bunica vor sa ii cedeze prin semnatura unui alt frate cel mai mic.Bunica si fratele cel mare vor sa semneze de bunavoie(adica fara vreo pretentie baneasca),iar mama a cerut o suma de bani pe care fratele cel mic a zis ca nu o are intergral ci doar o parte urmand ca apoi sa achite diferenta intr-un termen de 3 luni de la data cedarii mamei.As vrea sa stiu daca acest aspect va fi consemnat in actul de cedare notarial sau se face un act conventional separat?
In caz ca fratele nu va mai achita suma restanta mama il poate da in judecata in vederea anularii actului de cedare de proprietate?
Noi am vrea sa facem altfel si anume mama sa fie prezenta cand ceilalti ii cedeaza fratelui drepturile,iar apoi sa faca cu fratele o conventie notariala prin care se angajeaza ca dupa ce a primit intreaga suma de bani ceruta(depusa intr-un cont bancar-deci poate avea dovada in instanta in caz de razgandire)drepturile ei sa proprietate sa treaca pe numele fratelui.
Credeti ca este posibil asa?:-/:-/:-/
Astept raspunsul dvs cu nerabdare.
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
maria dinca, utilizator
Cel mai recent răspuns: maria dinca , utilizator 11:41, 3 Februarie 2011
1. renuntarea voluntara, in cadrul succesiunii, este intotdeauna neconditionata (adica nu poti renunta cu anumite conditii si nici in favoarea unui anume mostenitor)
2. notarul poate intocmi certificate de mostenitor pentru mostenitorii acceptanti, iar dupa va face iesirea din indiviziune, unde la lotul mamei dvs. va trece suma de bani pe care celalalt mostenitor i-o va achita.
sau
renunta si ea, si fac in acelasi timp un act de imprumut notarial pentru restul sumei de bani ce se va achita in 3 luni
Nu stiu daca un notar ar putea face acest lucru,cel mai bine v-ar raspunde un notar.Insa pe cale judecatoreasca, pe calea unei tranzactii se pot stipula toti termenii pe care ii doriti,iar hotararea odata ramasa definitiva o puteti executa silit dk fratele nu executa obligatia de a achita banii la termenele stipulate.
Astept un notar sa imi raspunda daca este posibila varianta mamei.
Daca nu este posibila calea judecatoreasca este cea mai sigura sa inteleg.
Acolo mama isi va cere sulta pe care fratele va fi obligat sa o achite iar in caz de nerespectare va fi executat silit?Ce sa ii ia in conditiile in care acesta nu lucreaza...Si va dura procesul destul de mult,multe cheltuieli.
Pana la urma cel mai bine nu ar fi ca mama sa fie prezenta la cedarea celorlalte persoane,in dreptul ei sa fie trecuta o suma de bani si in momentul in care fratele are toti banii sa cedeze?
Cum ma sfatuiti sa facem?
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
maria dinca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor din partea unui notar maria dinca maria dinca Buna ziua. Am urmatoarea situatie de partaj la notar. Mama impreuna cu fratele cel mare si bunica vor sa ii cedeze prin semnatura unui alt frate cel mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! incerc sa aflu care e cel mai simplu fel prin care ... antonb antonb Buna ziua! Incerc sa aflu care e cel mai simplu fel prin care pot sa cedez o mostenire fratelui meu (noi doi suntem singurii mostenitori ai tatalui), eu ii ... (vezi toată discuția)
Cedare / vanzare cota parte de mostenire (curenta si / sau viitoare) ci-ci ci-ci Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva raspunsuri referitoare la urmatoarea speta: 3 copii impreuna cu mama lor au mostenit un apartament, in urma ... (vezi toată discuția)