avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Exista aceasta lege ? este propus vreun proiect de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Exista aceasta lege ? este propus vreun proiect de lege in acest sens?

Exista in legislatia romaneasca , privind conditiile de pensionare, vreo lege sau articol de lege , sau cel putin vreun proiect de lege propus de vreun parlamentar sau ..partid politic, referitor la dreptul de pensionare a persoanelor care indeplinesc suma 90, adunand numarul anilor varstei cu anii de munca conform cartii de munca si a tuturor actelor care justifica vechimea in munca ..???? astept un raspuns , multumesc aniticipat (este vorba desuma minim 90,.. anii varstei plus anii de vechime ):) deci daca o persoana indeplineste aceasta sa zicem ..cerinta prevazuta adica suma de 90..sa poata iesi la pensie ..normala limita de varsta echivalenta cu pensia limita de varsta actuala.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2014
mar4905, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:36, 12 Iunie 2014
Nu exista si nici nu cred ca va fi asa ceva.
Simple zvonuri.
1. Astfel de zvonuri circulau si inainte de 1990 ceea ce inseamna ca aceia care le lansau atunci le lanseaza si astazi.

2. Nu se poate propune sau adopta o astfel de lege, s-ar incalca "principiul egalitatii, prin care se asigura tuturor participantilor la sistemul public de pensii, contribuabili si beneficiari, un tratament nediscriminatoriu, intre persoane aflate in aceeasi situatie juridica, in ceea ce priveste drepturile si obligatiile prevazute de lege" (din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata si pensie anticipata partiala brezel brezel buna ziua va rog sa-mi spuneti daca de la anul se suspenda pensia anticipata sau pensia anticipata partial ? am auzit si eu ceva zvonuri . va multumesc. (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensia de invaliditate la pensia pentru limita de varsta Iordache Mary Iordache Mary As dori sa stiu ce se intampla in cazul unei persoane care are douazeci de ani vechime in campul muncii dupa care a fost nevoita sa se pensioneze pe caz de ... (vezi toată discuția)
Interpretare juridica corecta cristi-1972 cristi-1972 (51) La cerere, asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali se pot pensiona, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind ... (vezi toată discuția)