In urma reformei in domeniul sanatatii, spitalele cu paturi au fost date in administrarea consiliilor judetene.In cazul in care un spital organizeaza achizitie publica pentru servicii de laborator, iar ofertantii nemultumiti sesizeza consiliul judetean cu privire la nerespectarea OUG 34/2006, reespectiv nu a castigat ofertantul cu pretul cel mai mic, consiliul judetean are competenta de a solutiona plangerea?
NU.
vezi:
OUG 34/2006 actualizata 2013 Achizitii publice
CAPITOLUL IX - Soluţionarea contestaţiilor
SECŢIUNEA 1 - Dispoziţii generale
Art. 256
(1) În vederea soluţionării contestaţiilor pe cale administrativ-jurisdicţională, partea care se consideră vătămată are dreptul să se adreseze Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, cu respectarea prevederilor art. 256-2 şi 270-271.
Înainte de a se adresa Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, persoana vătămată notifică autoritatea contractantă cu privire la pretinsa încălcare a dispoziţiilor legale în materia achiziţiilor publice ART. 256^1. Notificarea a primit-o atat spitalul respectiv, cat si consiliul Judetean. Raspunde C.J. in solidar cu spitalul, sau nu are competenta asupra achizitiilor publice organizate de catre spital?
Sa reformulez: in cazul unei achizitii publice cu o valoare mai mica decat cea prevazuta la art. 16 din ordonanta 34 (achizitie directa), autoritatea contractanta are dreptul sa selecteze un furnizor de servicii care propune o valoare mai mare a serviciilor decat alti operatori competitori pe criteriul eficienei?
Daca procedura este achizitie directa conform art.19 din OUG34/206, autoritatea contractanta poate achizitiona direct serviciile de unde doreste. Criteriul eficientei ultizari fondurilor tine cont si de calitatea serviciilor , nu inseamna ca daca am luat cu cel mai mic pret este neaparat eficient .
In cazul invitarii mai multor societati unde a precizat modalitatea de departajare/evaluare si criteriul de atribuire, atunci este de discutat.