avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu dupa divort

Buna ziua,
Am divortat in toamna anului 2013, la notar, de comun acord. Copilul minor a ramas in grija mea, cu drept de vizita oricand din partea tatalui(asadar conform legii romanesti custodie comuna). Eu impreuna cu copilul am ramas in apartament, la partaj sotul meu fiind de acord sa paraseasca domiciliul si sa pastreze doar automubilul familiei. As dori sa stiu daca sotul meu mai are dreptul sa pastreze buletinul cu domiciliul la adresa in care nu mai locuieste de la divort, si daca ma pot adresa cuiva ca acesta sa fie nevoit sa isi modifice domiciliul. Mentionez ca fostul meu sot are in prezent probleme cu legea, doreste sa paraseasca tara. As dori daca se poate un sfat cum ar putea copilul sa ramana doar in custodia mea pentru a nu intampina probleme daca fostul meu sot paraseste tara in acte ce vor fi necesare pe parcursul cresterii copilului! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:37, 12 Iunie 2014
pt custodie exclusiva, legea cere indeplinirea anumitor conditii:

Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte

Art. 398. - (1) Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.
(2) Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia.
Deocamdata nu aveti motive intemeiate, iar in ce priveste buletinul, nu va afecteaza. Daca doriti in mod special, tot pe fostul sot il veti actiona in instanta pe obligatia de a face, sa isi schimbe in actele de identitate adresa la care locuieste.
Neavand motive temeinice nu ramane decat sa asteptati.
Daca va fi condamnat penal sa incercati sa aflati condamnarea.
Abia apoi se pot relua discutiile...

Daca fuge din tara si se sustrage de la judecata va trebui sa obtineti dovezi de la dosarul penal ca se sustrage.
Asa ati putea dovedi si cu ce va afecteaza disparitia lui si imposibilitatea exercitarii autoritatii parintesti comune.
Probabil ca va trebuibsa angajati avocat ca sa scoateti dovezi de la dosarul penal.
Singura nu cred ca avetinsanse...
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in instanta cu copil minor BujdeiAna BujdeiAna Buna ziua, Sunt casatorita de 3 ani, am o fetita de 2 ani iar sotul ne-a parasit acum 1 an si jumatate. In urma unor discuti, sotul a dorit sa divortam prin ... (vezi toată discuția)
Acordare custodie de buna credinta ana2015 ana2015 Buna seara. Ce se intampla si cum se procedeaza cand o mama(necasatorita cu celalalt parinte) vrea sa acorde custodia minorului tatalui acestuia? Care sunt ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar cu minor Georgiana Trandafir Georgiana Trandafir Urmeaza sa divortam si avem o fetita minora. In cazul divortului la notar se poate cere dreptul total de decizie al mamei? Am inteles ca se poate doar custodie ... (vezi toată discuția)