avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in instanta cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in instanta cu copil minor

Buna ziua,

Sunt casatorita de 3 ani, am o fetita de 2 ani iar sotul ne-a parasit acum 1 an si jumatate. In urma unor discuti, sotul a dorit sa divortam prin notar insa acolo custodia copilului ar fi fost comuna. In cazul unui divort in instanta , custodia copilului pot sa o abtin eu ? mentionez ca sotul locuieste in alta tara iar daca vreau sa merg in vacanta cu copilul undeva, am nevoie de procura din partea lui care este foarte scumpa deoarce este facuta acolo unde locuieste in prezent sotul. de aceea vreau sa stiu daca pot sa obtin custodia totala a copilului , sa nu mai depind de sot. Si alta intrebare, momentan am terminat concediul de ingrijire a copilului insa am ramas in continuare acasa sa am grija de copil pana in toamna cand voi putea sa o inscriu la o cresa sau gradinita. in cazul divortului in instanta, este obligatoriu sa am loc de munca ? sa arat ca am cu ce sa intretin copilul ? pentru ca momentan sunt sprijinita de parinti si sotul contribuie lunar la cresterea copilului.
Multumesc frumos, astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 13:27, 7 Ianuarie 2015
Regula este de custodie comuna.

Art. 398 NCC

Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte
(1) Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.
(2) Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hârtie semnată la notar (promisiuni în caz de divorț) Andreea Dara Andreea Dara Buna ziua am o prietena care vrea sa divorteze dar sotul nu vrea, el tot ii spune sa se impace ei au si un copil de 7!luni, Ea vrea sa ii mai acorde o sansa ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar cu minor Georgiana Trandafir Georgiana Trandafir Urmeaza sa divortam si avem o fetita minora. In cazul divortului la notar se poate cere dreptul total de decizie al mamei? Am inteles ca se poate doar custodie ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu dupa divort andreeag0121 andreeag0121 Buna ziua, Am divortat in toamna anului 2013, la notar, de comun acord. Copilul minor a ramas in grija mea, cu drept de vizita oricand din partea ... (vezi toată discuția)