Buna dimineata. In seara asta mi-a fost dat sa am o experienta neplacuta cu un "nea' Gheorghe paznicul supra-zelos" cu care am intrat intr-un conflict,in sensul ca eram pe un drum public,undeva intre niste maghernite,cu logodnica mea,si mi-a venit inspiratia sa fac niste poze...cu telefonul. Paznicul a venit cu o toporisca in mana, insotit de inca doua persoane si mi-a zis sa parasesc locatia si sa nu mai fotografiez,eu i-am zis ca sunt pe spatiu public,am dreptul sa fac cate poze vreau si ca nu vreau sa plec de acolo,el a zis ca nu da doi bani pe ce legi cunosc eu,in fine...tiganie. Intrebarea mea este: daca detin o replica de airsoft(pistol de jucarie),si il intimidam cu acesta,pe el sau pe viitorii posibili agresori,il somez si il culc la pamant si sun apoi la 112 si il retin sub amenintarea pistolului pana la sosirea unui echipaj,pot fi acuzat de "privare de libertate",sau ceva in genul,in situatia in care asta (pistolul,somatia,retinerea) s-ar intampla doar in cazul in care simt ca imi este amenintata siguranta?
Multumesc de raspuns. Din ce inteleg,daca sunt atacat in frumoasa si fascinanta Romanie si am un mijloc de a ma apara si imobiliza agresorul,tot eu o patesc...
Autoaparare
vajdajolan
Totul a inceput intrun bar unde individul vazind ca sotul a cumparat un pachet de tigari i-a cerut iar el nu i-a dat spunind sa-si cumpere si el caci la costat ... (vezi toată discuția)