avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident provocat intentionat (ipotetic)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident provocat intentionat (ipotetic)

Buna ziua!
Va deranjez cu o alta dilema. Povestea este imaginara si se deruleaza astfel:
Dupa ceva diferente de opinii cu un alt sofer din trafic, aflandu-ma la volan, acesta se opreste pe latul strazii blocandu-mi trecerea, si coboara din masina indreptandu-se amenintator spre mine. Ce pot face in aceasta situatie? Am voie sa-l "iau pe capota"? Am voie sa-i lovesc masina pentru a putea parasi locul? Cum as putea dovedi in fata instantei ca viata mi-a fost pusa in pericol?
Cel mai recent răspuns: Boa , utilizator 10:29, 11 Septembrie 2011
Aveti voie sa sunati la politie sa cereti ajutor. :help:
Chiar credeti ca va va sfatui cineva de pe acest forum sa "luati pe capota" un individ cu care aveti o diferenta de opinii dupa care acesta va blocheaza drumul si se intoarce de la masina sa "amenintator" spre dvs.? Nu ati descris intru totul circumstantele in care are loc acest incident, ce inseamna diferenta de opinii, cati soferi ar mai fi in spatele dvs si chestii de genul.... Eu zic ca cel mai bine ar fi sa evitati diferentele de opiniii in cazuri de acest fel. :tooth:
In cazul de fata, deoarece nu cred ca cineva chiar si-ar pierde timpul sa dezbata exhaustiv pe marginea acestei "spete" - cu atat mai mult cu cat este imaginara - dintre variantele pe care le-ati expus mai sus, cel mai usor ati scapa cu lovitul masinii.
Bineinteles si eu recomand sa anuntati politia.
prietene in cazul in care te blocheaza in trafic un alt sofer ai 3 variante 2 legale una nelegala:prima sa te inchizi in masina si sa suni la 112,Varianta 2 sa ai in masina un spray paralizant care nu este interzis si sa-l parfumezi putin pe infractor fara a cobora din masina si 3 Varianta mea preferata spray paralizant bata de basebol si binenteles mai nou soc electric si batel cum la batut bute pe pe coloratu ala mult noroc
Modalitatile la care va referiti sunt violente si pot avea implicatii sau cel putin , unele "complicatii" legale.
La violenta nu se raspunde cu violenta pentru ca legitima aparare este foarte greu de dovedit , chiar daca aceasta ar exista.
Deci sunati la politie pentru a primi ajutor calificat.
In situatia aia, stati in masina, porniti un dispozitiv de intregistrat video (telefon modern) si cum s-a zis mai sus, daca e ceva chiar amenintator, sunati la politie.

Alte discuții în legătură

Este adevarat ca in legitima aparare conteaza arma si nu intentia agresorului? Insanity66 Insanity66 Va rog sa nu radeti, este adevarat ca daca cineva ma ataca cu un cutit si eu pun mana pe un cutit mai lung, raspunsul meu este disproportionat? Este adevarat ... (vezi toată discuția)
Legitima aparare? adr_trinity adr_trinity Buna ziua, am fost recent implicat intr-un incident si doresc sa stiu cat de probabil este legitima aparare in acest caz ... Am avut unele neintelegeri in ... (vezi toată discuția)
Autoaparare 299KA 299KA Salutare , vin si eu cu o dilema, pun o situatie imaginara si vreau sa-mi spune-ti care sunt consecintele, cei care cunoasteti. Eu cu inca 2-3 prieteni ... (vezi toată discuția)