avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident provocat intentionat (ipotetic)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident provocat intentionat (ipotetic)

Buna ziua!
Va deranjez cu o alta dilema. Povestea este imaginara si se deruleaza astfel:
Dupa ceva diferente de opinii cu un alt sofer din trafic, aflandu-ma la volan, acesta se opreste pe latul strazii blocandu-mi trecerea, si coboara din masina indreptandu-se amenintator spre mine. Ce pot face in aceasta situatie? Am voie sa-l "iau pe capota"? Am voie sa-i lovesc masina pentru a putea parasi locul? Cum as putea dovedi in fata instantei ca viata mi-a fost pusa in pericol?
Cel mai recent răspuns: Boa , utilizator 10:29, 11 Septembrie 2011
Pe de alta parte la ce scriam mai sus, in caz ca victima da peste agresor cu masina, prezenta sau lipsa intentiei depinde daca el se afla in calea masinii inainte sa accelereze sau a sarit acolo dupa aceea. Cum ar putea o expertiza sa faca diferenta intre aceste situatii, in lipsa martorilor? Dupa pozitia in care este lovit nu se poate, deoarece agresorul isi poate schimba pozitia intr-una de fuga si dupa ce sare in fata masinii.

Daca nu se poate dovedi intentia de a calca agresorul, folosirea masinii ca arma de autoaparare ar fi o solutie ideala. Daca exista martori sau camere de supraveghere, se poate proba legitima aparare (daca sunt intrunite conditiile de mai sus). Daca nu exista, se trateaza ca un accident de circulatie produs din vina victimei la care nu se poate dovedi nici o intentie a soferului de a o lovi.
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2011
Boa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este adevarat ca in legitima aparare conteaza arma si nu intentia agresorului? Insanity66 Insanity66 Va rog sa nu radeti, este adevarat ca daca cineva ma ataca cu un cutit si eu pun mana pe un cutit mai lung, raspunsul meu este disproportionat? Este adevarat ... (vezi toată discuția)
Legitima aparare? adr_trinity adr_trinity Buna ziua, am fost recent implicat intr-un incident si doresc sa stiu cat de probabil este legitima aparare in acest caz ... Am avut unele neintelegeri in ... (vezi toată discuția)
Autoaparare 299KA 299KA Salutare , vin si eu cu o dilema, pun o situatie imaginara si vreau sa-mi spune-ti care sunt consecintele, cei care cunoasteti. Eu cu inca 2-3 prieteni ... (vezi toată discuția)