avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influenta alcoolului

am fost audiat astazi de procuror intr un dosar pentru conducere sub influenta alcoolului si am primit 2 ani cu executare.a ramas sa trimita dosarul in istanta.irebarea e la ce sa ma astept?imi poate da instanta cu suspendare sau amenda?mentionez ca sunt la prima abatere.
Nu cred ca este cazul la o pedeapsa in regim de detentie cum v-a spus procurorul.
nu credeti!dar e posibil?
Procurorul propune, judecatorul decide. Inca nu am auzit ca la prima abatere sa inchida pe cineva din cauza alcoolului. Veti primi cu suspendare in cel mai rau caz . Au "o politica" pentru descurajarea consumului de alcool la volan de a speria vinovatii. De asemenea tot pentru descurajare totul se misca foarte incet. Pentru o alcoolemie >1, doi prieteni au stat fara permis ~3 ani (unul 2 ani si 9 luni si altul cu alcoolemie mai mare va da in septembrie de permis 3 ani si 4 luni) din momentul in care au fost prinsi bauti pana s-a solutionat totul (sange, plimbat de acte, decizie, condamnari, etc). Personal sustin aceasta politica nu cred ca v-ar conveni ca vre-un cunoscut al dvs. sa fie lovit de o masina al carei sofer e beat.
daca cer sa mai fiu inca odata audiat de procuror se poate?nu am stiut ce sa spun la prima audiere.daca da ce trebuie sa fac?
Nu se intelege foarte bine in ce stadiu este dosarul, ati spus ca procurorul urmeaza sa va trimita in judecata in postarea anterioara, din asta inteleg ca este posibil sa va fi anuntat ca s-a pus in miscare actiunea penala si posibil sa fi dat declaratie in calitate de inculpat.
Atunci este posibil ca procurorul daca a constatat că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă şi există probele necesare şi legal administrate sa fi emis rechizitoriu prin care sa dispuna trimiterea dvs în judecată, mergeti si verificati la Parchet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan , rog niste sfaturi!!!! daniel_croitoru daniel_croitoru In primul rand multumesc din nou celor care ami vor raspunde si mie la urmatoarea intrebare, la sfarsitul lui septembrie trebuie sa plec in strainatate, si am ... (vezi toată discuția)
Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice! abytzor abytzor Buna ziua! As dorii daca se poate sa imi spuneti si mie la ce ar trebui sa ma astept.... Acum cateva zile, pe la miezul noptii conducand masina , din ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan sorinpri sorinpri Buna ziua, Din pacate am condus sub influenta alcoolului la volan. Alcolemia stabilita a fost de 0.47ml/l alcool pur in aerul respirat, iar cele 2 probe de ... (vezi toată discuția)