avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Minore/parinti-ce acte trebuie incheiate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Minore/parinti-ce acte trebuie incheiate?

buna ziua,am 2 fetite minore(9 si respectiv 1an).Bunica paterna doreste ca fetita cea mare sa devina proprietara pe apartamentul acesteia,iar bunica materna doreste sa faca acte celei mici pe o casa si un teren.Intrebarea este daca,minore fiind,fetele pot deveni proprietare(eu si tatal lor putand sa le reprezentam pana la majorat)si daca e mai bine sa fie facute acte de donatie sau de vanzare cumparare.Aceste acte pot fi atacate de alte rude sau mostenitori ale bunicilor?
Cel mai recent răspuns: mihaelamosman , utilizator 17:47, 12 Iunie 2014
Minorii pot deveni proprietari de imobile . Trebuie sa obtineti de la Instanta de tutela (in cadrul Judecatoriei unde au minorele domiciliu) o Deciziei de numire a unei persoane majore ce va reprezenta minorele in fata organelor abilitate cu privire la dobandirea bunului , plata pretului si administrarea bunului.(In functie de actul ales, donatie sau vanzare-cumparare, in aceasta decizie se va preciza daca este vorba si de procurator de fonduri.)
Donatia poate fi atacata de mostenitorii legali, vanzarea nu, DAR daca faceti vanzare aveti obligatia de a face dovada platii pretului prin virament bancar...... deci.... capcane sunt pe ambele parti. Daca alegeti varianta de vanzare fara dovada platii pretului, aceiasi mostenitori legali ai donatorilor pot contesta actul pe motiv ca este "donatie deghizata".
Concret, va sugerez sa mergeti pe ideea de contr. vanz.cump. cu dovada platii pretului.
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2014
VoL, utilizator
multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract Sanziana Mada Sanziana Mada Buna ziua, bunica mea vrea sa imi faca acte pe apartament mie (nepoata fiind) ea are 2 fete iar bunicul este la pat se pot face actele fara acordul fetelor? ... (vezi toată discuția)
Titlu mostenire sau contract vanzare-cumparare halin halin Buna ziua, In urma cu ceva timp am aflat ca bunica mea i-a incredintat unui nepot(verisor cu mine) un apartament prin contract de vanzare-cumparare. Stiu ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare parinte-copil kclaudia_m1 kclaudia_m1 Buna ziua, Am cumparat, impreuna cu fetita mea, de la tatal meu ( care are 72 de ani), apartamentul in care locuim impreuna (toti 3). Eu mai am un frate. Am ... (vezi toată discuția)