avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract

Buna ziua, bunica mea vrea sa imi faca acte pe apartament mie (nepoata fiind) ea are 2 fete iar bunicul este la pat se pot face actele fara acordul fetelor? Sau cum se procedeaza? Multumesc o zi buna! :)
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 09:33, 21 Noiembrie 2017
Nu e nevoie de acordul fetelor. Insa fetele pot ataca donatia dupa decesul bunicilor daca li s-a incalcat rezerva succesorala
Dar daca este vanzare cumparare mai poate ceva? Nu inteleg ce inseamna rezerva succesorala? Multumesc!
Daca este vanzare cumparare , ca sa nu poata fi atacat trebuie sa achitati pretul de vanzare prin virament bancar si sa pastrati dovada ca ati cumparat "pe bune" apartamentul.Daca bunica mai are si alte imobile (apartament ,casa,) de valoare egala sau mai mare decat valoarea apartamentului in cauza , atunci poate va face donatie
Ultima modificare: Marți, 21 Noiembrie 2017
prepeleac, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua.am o mică nelămurire. bunicii paterni își doresc ... NicoletaN20 NicoletaN20 Bună ziua.Am o mică nelămurire.Bunicii me paterni își doresc să îmi facă mie acte pentru a-mi trece toată bunurile lor pe nume.Tatal meu nu poate avea ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare - cumparare imobil catre minori auriciu auriciu Buna ziua, Parintii mei proprietari a doua apartamente vor sa faca act de vanzare - cumparare nepotilor lor ( copii mei ) in varsta de 3 ani respectiv 9 ani. ... (vezi toată discuția)
Vânzare casă moștenită către fiu. este o modalitate sigură de a transmite proprietatea, sau contractul poate fi atacat de către moștenitorul rezervatar, după decesul vânzătorului? cataleata cataleata Buna ziua, Tatal meu are grija de bunica ramasa in viata si de gospodaria acesteia,el fiind singurul mostenitor,fratele lui fiind infiat de strabunici. Eu ... (vezi toată discuția)