avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua.Am o mică nelămurire. Bunicii paterni ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua.Am o mică nelămurire. Bunicii paterni își doresc ...

Bună ziua.Am o mică nelămurire.Bunicii me paterni își doresc să îmi facă mie acte pentru a-mi trece toată bunurile lor pe nume.Tatal meu nu poate avea nimic pe numele lui deoarece are o bancă din câte mi-a zis chiar el.Exista vreun impediment în tot procesul acesta ,având în vedere faptul ,că sunt nepoata ci nu fiica lor ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:32, 7 Iulie 2023
Cât timp bunicii trăiesc toate bunurile sunt proprietatea lor. Fiul lor datornic în prezent, nu are nici un drept de proprietate pe bunurile părinților, câtă vreme aceștia trăiesc.

Bunicii mai au și alți copii; sau tatăl e unicul lor fiu.
Mai au doua fete!Dar ambele fete și-au primit partea de moștenire.Iar cei doi insistă să își transfere restul bunurilor pe numele meu.Cu siguranță tatăl meu nu va fi de acord și de asta am pus aici întrebarea.Daca el în condiția lui pe care o are acum cu banca poate sa facă ceva să împiedice asta?
O sa fie o problema daca dumnealor va fac testament sau va doneaza acele bunuri pentru ca tatal dvs. si cele doua fete ( cu toate ca spuneti ca deja au primit partea...) pot ataca aceste acte si invoca razerva succesorala.
Dar si aici depinde cu ba intelegeti cu matusile dvs., in caz ca invoca tatal dvs. rezerva succesoorala fac asta si dumnealor si apoi va doneaza partea. Dvs. avand o cota mai mare puteti cere atribuirea bunurilor in natura la schimb cu plata unei sulte...
Dar... matusile au copii?

E mult de discutat pe tema asta...

Cred ca mai bun ar fi un contract de vanzare-cumparare prin care dvs. sa cumparati acele bunuri ( si sa le si achitati prin banca...) sau un contract de intretinere ( dvs. aveti grija de bunici-mancare, medicamente... si la schimb, la decesul dumnealor, ramaneti cu bunurile).


Dintre toate variantele, cea mai sigură alegere ar fi să vă facă bunicii la NOTAR un contract de întreținere.

Testamentul nu valoreaza mare lucru unde sunt moștenitori rezervatari, iar donația poate fi de asemenea atacată pentru reducțiune.
Contractul de V/C nu se poate fără plata reală a prețului prin virament bancar.
Ultima modificare: Vineri, 7 Iulie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament hatice_e hatice_e am o foarte mare problema eu sunt fiica din prima casatorie a tatalui meu problema este ca am facut acum 2 ani un testament cu bunica mea cu stirea tatalui in ... (vezi toată discuția)
Testament julius05 julius05 O persoana de 76 de ani care ia decedat sotul acum multi ani, nu are copii mostenitori dar are un nepot din sora mostenitor. Eu sunt stranepotul din sora ... (vezi toată discuția)
Bunica mi-a făcut testament pe toate bunurile ei, dar mai sunt moștenitori în afară de mine. care vor fi cotele în acest caz? maia andrei maia andrei Buna ziua! Bunica mea a fost proprietara unei case bătrânești + 1000 m teren si in câmp are 1 hectar . Bunica mi -a lăsat prin testament toate bunurile ei ... (vezi toată discuția)