Art. 194
Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
Nu stiu exact daca persoana vatamata a suferit o infirmitate sau doar o operatie care necesita internare mai mult de 90 de zile. Pedeapsa pentru a si b este:
(2) Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii uneia dintre consecinţele prevăzute în alin. (1) lit. a), lit. b) şi lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
Dvs. ati spus ca totul a avut loc intr-un club. Primul gand al meu a fost acela ca a existat culpa deoarece fiind intr-un club, unde se consuma bauturi alcoolice, inculpatul era sub influenta lor. Peapsa pentru aceasta infractiune este:
(2) Fapta prevăzută în art. 194 alin. (1) săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă
Dar... ati spus ca infractiunea este vatamare corporala grava, hotararea instantei fiind aceasta. Inseamna ca se exclude culpa.
Faptul ca a primit o decizie de 5 ani cu executare, este una corecta la prima vedere si acel recurs in casatie potrivit art. 438 al. 12 nu mai este valabil. (anii sunt cuprinsi in limita infractiunii respective)
Eu va recomand sa asteptati si alte raspunsuri, eu nu am cunostinte practice inca, e posibil sa fac greseli de interpretare. Daca nu reusiti aici, mergeti cu dosarul la avocatul care v-a reprezentat sau un alt avocat. Ei o sa va dea cel mai bun raspuns.
Numai bine!