avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Partea vatamata mai poate formula plangere in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Partea vatamata mai poate formula plangere in termenul legal in acest caz?

Buna ziua,in urma cu cateva zile a avut loc o altercatie intre mine si o alta persoana pe strada, vina a fost undeva la mijloc, au avut loc niste schimburi de lovituri,mai multe din partea mea, a ajuns politia la fata locului, s-au luat declaratiile, eu am fost amendat, iar cealalta persoana a declarat ca nu depune plangere, sunt constient ca ce s-a inamplat nu a fost ok, si nici nu as vrea sa se mai intample, intrebarea este se poate ca cealalta persoana desi a declarat atunci ca nu depune plangere sa se razgandeasca si sa depuna in termenul de 60 de zile? nu a fost nevoie de ingrijiri medicale... Multumesc
Codul penal:

Plângerea prealabilă

Art. 296

Termenul de introducere a plângerii prealabile

(1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.

(2) Când persoana vătămată este un minor sau un incapabil, termenul de 3 luni curge de la data când reprezentantul său legal a aflat despre săvârşirea faptei.

(3) În cazul în care făptuitorul este reprezentantul legal al persoanelor prevăzute la alin. (2), termenul de 3 luni curge de la data numirii unui nou reprezentant legal.

(4) Plângerea prealabilă greşit îndreptată se consideră valabilă, dacă a fost introdusă în termen la organul judiciar necompetent.

(5) Plângerea prealabilă greşit îndreptată la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată se trimite, pe cale administrativă, organului judiciar competent.


poate sa depuna plangere penala prealabila in termen de 3 luni (nu de 60 de zile)
Chiar daca initial a declarat politistilor ca nu depune iar acestia au aplicat deja o amenda?
Amenda s-a dat probabil pe Legea 61/1991, plangerea penala este altceva.
Am inteles, dar dupa ce initial a declarat politistilor ca nu depune se mai poate razgandi?

Alte discuții în legătură

Plangere penala leona777 leona777 Buna ziua, as vrea sa stiu daca mai pot formula o plangere penala dupa ce a trecut 1 an de la data savarsirii faptei ? sau este tarziu acum, desi am certificat ... (vezi toată discuția)
Daune morale - vatamare corporala vladaniel vladaniel Buna seara! In urma unei altercatii, care a avut loc in data de 3 ianuarie, cel care m-a atacat si-a pierdut un dinte lovindu-l pentru a ma apara. Pana ... (vezi toată discuția)