avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de vechime neacordat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de vechime neacordat

In cazul in care nu exista CCM pe unitate , iar in CIM nu se specifica , ca sporul de vechime este inclus in salariu , la o vechime de peste 20 de ani in campul muncii pot solicita acordarea retroactiva a acestui spor si ce sanse am?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 10 Mai 2009
Cam dificil de realizat o asemenea acordare retoactiva a sporului de vechime. Puteti insa sa solicitati pentru anii 2007, 2008,2009.
In rest cam greu.
Depinde ce salariu de baza ati avut in aceasta perioada.
1. Daca lucrati la o societate privata sansele sunt aproape nule.
2. Puteti da pe angajator in judecata si, daca veti castiga, imediat vi se va desfiinta locul de munca.
3. Cand incheiati un contract individual de munca, inainte de a-l semna, cititi bine ce scrie in el, intrebati pe angajator de sporuri si alte adaosuri la salariu (si daca sunt sa le treaca in CIM) si apoi semnati.
tomaioan a scris:

In cazul in care nu exista CCM pe unitate , iar in CIM nu se specifica , ca sporul de vechime este inclus in salariu , la o vechime de peste 20 de ani in campul muncii pot solicita acordarea retroactiva a acestui spor si ce sanse am?

Da, puteti solicita acordarea acestui spor pe cel mult 3 ani in urma...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime lif lif Conform art.41 din ccm :părţile contractante sunt de acord ca în perioada următoare să acţioneze pentru includerea unor sporuri în salariul de bază, ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime tomaioan tomaioan As dori sa stiu daca in contractul de munca la rubrica salariu este trecuta o suma doar in dreptul salariului de baza brut, iar la subpunctele referitoare la ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime corapeptea corapeptea :wave:Buna ziua, Aduc in discutie o problema care inca imi este neclara - sporul pentru vechime. Acesta se acorda pentru vechimea in munca si este ... (vezi toată discuția)