avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Confidentialitatea cuantumului intretinerii in cadrul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Confidentialitatea cuantumului intretinerii in cadrul asociatiilor de locatari

As dori un raspuns si un cadru legal daca se poate. Daca Asociatia de Locatari are dreptul sa afiseze pe scara blocului lista cu numele si cuantumul datorat la intretinere al fiecarui locatar sau aceste informatii sunt confidentiale. Multumesc.
Este legal prevazut ca asociatia de proprietari ,lunar sa afiseze la loc vizibil,obligatiile de intretinere ale fiecarui proprietar din imobil
Dar numel si prenumele ?
Locuiti "incognito" sau sunteti "sub acoperire" ?
Pe listele de intretinere este de dorit sa nu se consemneze numele si prenumele ca masura de protectie a proprietarilor impotriva raufacatorilor.
Nu e vorba nici de incognito, nici de sub acoperire.
Mentionez ca sunt proprietarul apartamentului si locuiesc cu familia in acel imobil. Este vorba de confidentialitatea datelor. Ma gandeam ca la fel cum nici cuantumul platii gazului sau curentului nu este cunoscut de vecini mai ales de cei nebinevoitori de ce ar trebui afisat cuantumul intretinerii. De aceea cautam un cadru legal de care eventual m as putea folosi.

Si poate ma mai lamuriti si intr-o alta problema. Exista o datorie la taxe de aproximativ 700 lei pe care acum pentru o luna nu am posibilitatea sa o pletesc. Ieri am fost acostata de casierul asociatiei care mi a vorbit extrem de urat ,mai exact ca un recuperator, iar la explicatiile mele mi s - a spus ca s- a saturat sa ne tina in spate, ca vom plati la Pastele caillor si ca ar trebui sa cheme politia ca nu ne achitam datoria. Acesta a fost exact limbajul folosit. Am fost socata pentru ca nu cred ca atributiile casierului si nici chiar a administratorului de asociatie sunt de recuperatori. Le-am explicat ca datoria este a mea o voi plati cu penalitati si mi-o asum. Ce as putea face impotriva celor care vorbesc asa cu locatarii protejati de faptul ca sunt in conducerea asociatiei.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2014
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Liste plata asociatie neva1979 neva1979 Buna ziua Este normal ca asociatia sa afiseze sau mai bine zis legal la listele de plata si restantele sau in baza carui articol din lg.230 are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Adeverinta administrator bloc pentru vanzare apartament Manuela7 Manuela7 Buna ziua, Vreau sa vand un imobil mostenit, in alta localitate, iar administratorul blocului sustine ca sunt datorii la intretinere, de acum cativa ani, ... (vezi toată discuția)
Afisarea cheltuielilor la bloc sneki sneki Buna ziua ! Asi dori sa stiu daca exista un cadru legal sau o cale de atac la afisarea cheltuieliror lunare la bloc. Mai precis eu nu imi doresc sa apara in ... (vezi toată discuția)