avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Liste plata asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Liste plata asociatie

Buna ziua
Este normal ca asociatia sa afiseze sau mai bine zis legal la listele de plata si restantele sau in baza carui articol din lg.230 are dreptul sa afiseze si restantele fiecarui proprietar in parte.nu sunt informatii confidentiale oare? Nu am gasit n lege 230 informații clare.
Ms
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:50, 19 Iulie 2016
Restantele si penalitatile, nu sunt informati confidentiale.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2016
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
lista de plata a cotelor de intretinere este, in fapt, o factura emisa de catre asociatie, locatarilor.
Spre deosebire de restul activitatilor economice, unde factura este confidentiala, in cazul unei asociatii de locatari este obligatoriu sa se afiseze aceasta factura, botezata lista de intretinere.

Si, ca orice factura, lista contine si sumele ramase neplatite: ele se numesc restante.

Asadar, e legal si e obligatoriu sa se afiseze.
Nu se permite trimiterea fiecarui locatar a unei instiintari personale de plata daca nu se afiseaza si starea celorlalti.

Fireste, se pot trimite, in paralel cu lista, si instiintari personalizate.
Dar lista e ceruta de lege.
Este temeinic si legal ca in lista de intretinere sa se afiseze lunar sumele in sarcina fiecarui locatar,astfel incat acestia in cazul existentei de debite,sa nu invoce ca nu au avut cunostiinta despre sume cu titlu de restanta=suma de baza+penalitatile aferente
Nu omiteti aspectul esential ca in cazul in care locatarul nu achita din proprie initiativa cotele lunare de intretinere si acumuleaza debite asociatia de proprietari pentru recuperarea acestora este obligata sa promovezxe actiune in instanta,debitul putand fi dovedit cu listele de intretinere
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2016
ynocentta, utilizator
Lista de plata contine, conform legisltiei in vigoare, printre altele, si restantelle. Ca sa va convingeti cautati Ordinul nr. 1969 din 09/11/2007, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 846 din 10/12/2007. In acesta uitati-va la lista de plata ce o gasiti spre finalul Anexe 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confidentialitatea cuantumului intretinerii in cadrul asociatiilor de locatari budcarmen budcarmen As dori un raspuns si un cadru legal daca se poate. Daca Asociatia de Locatari are dreptul sa afiseze pe scara blocului lista cu numele si cuantumul datorat la ... (vezi toată discuția)
E corect sa se afiseze restantele? lilu68 lilu68 Buna Seara! Doresc sa va intreb daca, asociatia de proprietari, are dreptul sa afiseze public suma restanta la cheltuielile comune din blocul respectiv. V ... (vezi toată discuția)
Despre suprafata utila si penalitatile pentru restantieri M. Gradinaru M. Gradinaru 1.Pentru intocmirea listelelor de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei se foloseste un program din care lipseste rubrica „Suprafata ... (vezi toată discuția)