avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inainte de actiune - trebuie Mediere sau nu? Si de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Inainte de actiune - trebuie Mediere sau nu? Si de cand curge termenul de Revizuire?

- vreau sa fac o actiune de Revizuire
a unei hotarari pronuntate de instanta de fond
in baza vechiului Cod de proced. civ.

1. - Trebuie sa fac mai intai Medierea ?
Sau in acest caz Mediereanu este obligatorie
si nu este un motiv sa imi respinga Revizuirea ca inadmisibila ?

2. - de cand curge termenul pt. Revizuire ?
- de la pronuntarea /comunicarea hotararii ?
sau
- de la acel Pv de premediere /mediere ?
in cazul meu, nu s-a reusit sa se faca vreo mediere.
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 23:16, 16 Iunie 2014
Da, asta înseamnă. Participarea la ședința de informare privind avantajele medierii este obligatorie (încă) anterior introducerii pe rolul instanței a unei cereri de chemare în judecată. În căile de atac nu există, reglementată legal, această obligație.
Mii de multumiri pentru raspunsuri si cu deosebita stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul de revizuire? ContSters326896 ContSters326896 Care este termenul de revizuire intr-un proces pe conflicte de munca ? Si ce sanse am sa-mi fie admisa cererea de revizuire !, Daca se costata ca s-au pus acte ... (vezi toată discuția)
Termen depunere cerere revizuire manuelaturcu manuelaturcu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in legatura cu depunerea unei cereri de revizuire. Care este termenul de depunere a unei cereri de revizuire ? 30 de zile ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila dupa recurs mihart_elenacecilia mihart_elenacecilia Respinge ca neîntemeiată acţiunea formulată reclamantul SLI XX în numele membrilor de sindicat, în contradictoriu cu ceilalţi pârâţi. Decizia este ... (vezi toată discuția)