Buna dimineata !In anul 2010 am cerut desfacerea casatoriei fata de sotul meu.
Instanta de judecata a hotarat :desfacerea casatorieie din vina ambilor soti,revenirea la numele anterior,
incredintarea spre crestere si educare a minoruli nostru in varsta de 3 ani sotului meu,si plata pensiei alimentare in cuantum de 150 lei.
Am platit timp de 2 luni pensia alimentara dupa care ne-am impacat si am revenit la domicililul conjugal unde am participat nemijlocit la cresterea si educarea minorului.In data de 08.06.2014 in urma certurilor zilnice am plecat la parintii mei. Acum sotul imi cere sa-i dau pensia alimentara din urma ,adica din 2010.Imi motiveaza ca asa este hotararea judecatoreasca si ca ma baga la puscarie pentru neplata.
Mentionez ca in aceasta perioada(2010-2014) am avut serviciu si totii banii se cheltia in familie.El lucra 2-4 luni/an.
Va rog sa-mi dati un sfat ,ce ar trebui s afac in aceasta situatie.
Va multumesc frumos!
Nimic, doar sa platiti pensia asa cum s-a stabilit de la data plecarii din casa.
Daca va face plangere cu rea credinta, ii faceti plangere pt denunt calomnios sau doar lamurilti lucrurile, iar daca se adreseaza unui executor, depuneti contestatie la executare.
De ce i-a incredintat sotului copilul ?
Puteti depune cerere la instanta sa cereti ca ambii parinti sa exercitae autoritatea parinteasca si locuinta copilului sa fie la dvs, bineinteles, daca vreti sa aveti copilul langa dvs.
Va multumesc din suflet! A fost incredintat copilul sotului pentru ca si eu am fost de acord. Nu aveam la acea vreme unde sa stau cu el.
Va multumesc inaca odata!
Abandon minor
georgewb70
Sunt casatorit din 1998 cu actuala nevasta. In 2004 aceasta a divortat incredintandu-ise minorul, dar dupa 6 luni a revenit si am trait in concubinaj pana in ... (vezi toată discuția)