avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de succesiune

Buna ziua,
Am si eu o problema mai complicata cu un teren la tara, tatal meu ar vrea sa dezbata taxa de succesiune pe el sa mi-l poata vinde. Ideea este ca terenul respectiv a fost dat din tata in fiu de ceva generatii nimeni nu a facut acte pe el iar impozitul il plateste si tatal meu si unchiul meu iar imparteala pana acum a fost de comun acord. dupa ce i-am cedat o mare parte din teren pentru ca nu aveam timp sa-l muncim noi acum el mai vrea si o parte din terenul pe care urmeaza sa mi-l "vanda" tatal meu. Intrebarea mea e in ce conditii as putea sa dezbat taxa de succesiune tinand cont ca pe terenul respectiv nu s-a facut titlu de proprietate pana acum ci a fost doar dat din generatie in generatie.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters303335 , utilizator 12:52, 30 Iunie 2014
Mergeti cu tatal Dvs. la un Notar Public cu toate actele ce le aveti si el va stabili situatia juridica a terenului si a drepturilor de succesiune
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2014
legalmgm, utilizator
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. tatăl meu se afla într-o situație neplăcută ... mia_livia mia_livia Bună ziua. Tatăl meu se afla într-o situație neplăcută din cauza fratelui său vitreg și anume, acesta din urma s-a trezit după 17ani de la moartea ... (vezi toată discuția)
Moștenitorii vor să-și împartă imobilele: care sunt etapele de la succesiune la vânzare? andapaun andapaun Buna seara! Am rugămintea să mă ajutați cu enumerarea etapelor care trebuie parcurse între succesiune și vânzare, împărțirea între mostenitori ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli cadastru si intabulare teren arabil arlandh arlandh Buna ziua! In baza Legii 18/1991 a fost emis titlul de proprietate pentru 6 ha teren arabil, avand ca autor pe bunicul (decedat) si ca mostenitori pe 2(doi) ... (vezi toată discuția)