raluk0207 a scris:
Nu stiu de ce toti îl îndrumați la notar.
Pentru că ni s-a spus că sunt „
cu toții” hotărâți să ...
andapaun a scris:
După mulți ani, s-au hotărât cu toții să facă succesiunea ca apoi să vândă atât casa bunicului, cat și terenurile agricole ale acestuia.
Iar în postarea mea de mai sus am deschis și o paranteză, atrătând ce înseamnă
toți ...
Evident că, dacă unii nu sunt ori nu vor mai fi chiar așa de hotărâți, încât să treacă și celelalte „obstacole” (să dezbată și succesiunea părintelui lor decedat) sau dacă va exista un singur „Gică Contra” (ca așa vrea el, nu că ar mai avea ceva de făcut) ... tot în instanță vor ajunge.
Și dacă „simte” careva se va ajunge în instanță, atunci ar face bine să ia și legătura cu un avocat. Măcar dacă-i bal, bal să fie ...
De fapt, ori de câte ori ar avea cineva de partajat ceva (mai mult decât un tort, despre care vorbeam mai sus, și la propriu și la figurat) ar face bine să discute mai întâi cu un avocat. Indiferent dacă finalizarea operațiunii va fi la notar sau în instanță.
Avocatul nu-i doar pentru „război” (proces). El poate evita nebănuite pierderi. (Citeam adineauri o postare pe forum în care se povestea despre doi copii, majori, care au renunțat la moștenirea mamei lor și au descoperit acum, după trecerea timpului, că un nebănuit beneficiar, a ceea ce ar fi trebuit să fie al lor, va fi ...
noua soție a tatălui lor. Un avocat i-ar fi avertizat și asupra unui asemenea risc, dacă i-ar fi deschis ușa la vremea când trebuia.)