avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... AMENDA RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

AMENDA RATB

Buna ziua,
la un control ratb, facut cu smartpfonul controlorului, mi-a aparaut ca uitasem sa reincarc abonamentul nominal, controloarea spunandu-mi ca datele cardului au fost inregistrate in smratphone si voi primi o amenda de 50 lei acasa, atata tot, nu proces verbal, nu semnatura, nu nimic, parea zambitoare si nu inteleg care este ideea?daca imi vine acasa amenda, practic ea este 50 lei si trebuie achitata in primele 48 ore, daca nu o achiti se dubleaza, daca va veni axcasa va veni suma dubla, intrebarea este chair poate veni amenda acasa atata timp cat nu mi-a fst solicitat vreun act de identitate, eu putand in lipsa semnaturii si a pr vb. sa justific prin faptul ca aveam o alta cartela si pe aceea am activat-o, sau nu se intampla nimic si nu risc nimic chair si venind amenda acasa, in cazul in care aceste scrisori vin cu confirmare de primire, eu refuzand sa primesc plicul sau sa il ridic de la posat?va rog sa ma ajutati cu un sfat .
Cel mai recent răspuns: ContSters304388 , utilizator 11:16, 13 Iunie 2014
In situatia in care agentul constator a verificat si precizat ca uitasem sa reincarc abonamentul nominal, ,iar dv la momentul controlului nu ati putut face dovada ca detineti bilet/cartela/abonament valabil,urmeaza sa primiti la domiciliu PV contraventie a carei amenda o puteti plati la jumatate in 48 de ore de la comunicare
Intentia dv "in cazul in care aceste scrisori vin cu confirmare de primire, eu refuzand sa primesc plicul sau sa il ridic de la posat" va determina emitentul sa decline responsabilitatea recuperarii amenzii direct la autoritatea fiscala responsabila domiciliului dv
Staruinta de a nu achita amenda,poate conduce la executarea dv silita
atunci sa luam urmatoarea situatie: daca de cartela mea se foloseste altcienva, sau eu am alt card, sa zicem, care avea calatorii pe el, legea oare nu cumva trebuie sa curpinda toate situatiile de acest gen, si la modul general sa prevada orice situatie?si de aci rezulta ca atata timp cat nu exista semnatura mea, cum ca lucruile asa au stat (existenta unui pr vb), orice amenda este data in baza unei constatri, constatare facuta de organul de control, si recunoscuta si asumata prin semnatura contravenientului, sau a unui martor, in cazul in care eu refuz sa semnez, sau scrisa cu obeiectiunile mele, doresc un raspuns de specialitate, va rog, pentru ca intrebarea mea presupune necesitatea aflarii raspunsului bazat pe elemente legale, imi cer scuze utilizatorului care a raspuns, dar in general e bine sa nu ne dam cu parerea, ci doar pe baza unor texte din lege sau interpretari de specialitate, multumesc oricum pentru interes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb Claudiu218 Claudiu218 Buna ziua. In urma cu cateva zile am fost verificat de controlul RATB in tramvai. Mentionez ca am refuzat verificarea cardului abonament, am refuzat sa ma ... (vezi toată discuția)
Controlorii stb BGC05 BGC05 Bună ziua! M-au prins controlorii fără abonament valid. Mi-a expirat abonamentul ieri și nu am avut unde să-l reînnoiesc și am decis să iau ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb cu abonament Clemy10 Clemy10 am primit astazi o amenda in tramvai pentru nevalidarea cardului cu abonament pe acea linie. nu aveam sa platesc 50 de lei si nici un bancomat prin apropiere, ... (vezi toată discuția)