avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda RATB cu abonament
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda RATB cu abonament

am primit astazi o amenda in tramvai pentru nevalidarea cardului cu abonament pe acea linie. nu aveam sa platesc 50 de lei si nici un bancomat prin apropiere, oricum controlorii au plecat repede cu urmatorul tramvai si au spus in graba ca o sa primesc proces verbal acasa si ca o sa platesc 150 lei!!

mentionez ca nu sunt din bucuresti, in cat timp ajunge acel proces verbal acasa? cum fac sa platesc doar 50 de lei? 150 de lei e foarte mult
pot sa contest amenda avand in vedere ca aveam abonament valabil? cata bataie de cap e daca o contest si am sanse de castig?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:14, 16 Septembrie 2018
Aveti abonament sau cartela reincarcabila?
Abonamentul nu trebuie validat la urcarea in mijlocul de transport.
Aveti dovada (chitanta) ca abonamentul era valid la data verificarii in tramvai?
e aboament, facut acum cateva zile. am gasit acum chitanta, atunci nu o aveam la mine
am uitat sa mentionez ca ma aflam intr-un tramvai diferit fata de care mi-am facut abonamentul, dar pe un traseu comun
Atata timp cat ati avut abonamentul la dvs, era valid la data respectiva si l-ati prezentat controlorilor, puteti contesta pv in termen de 15 zile de la comunicare.

Din cate cunoasteam, in cazul abonamentelor nu mai era necesara validarea dar vad ca trebuie facuta si pentru abonamente.
Ati validat cardul la urcare? Poate acesta este motivul pentru care vor sa va sanctioneze.E cam aiurea.
validarea pe traseu comun:
Abonamentul eliberat pe o linie/două linii este valabil pe toate liniile ce au traseu comun cu aceasta/acestea, indiferent de tipul liniei, cu excepţia liniilor preorăşeneşti şi Expres, însă numai pe porţiunile de traseu comun.
Pentru a valida în această situaţie, trebuie apăsat butonul 2, după care se apropie cardul de validator în zona marcată de disc negru.


[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb fara sa primesc proces verbal sau vre-o dovada. OpreaC OpreaC Buna ziua. Astazi am primit o amenda deoarece eu cu toate ca am validat cartela de calatorie si cu calatorii pe ea, lor le aparea nevalidata si au spus ca eu ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda ratb - alimentare online alexbodr84 alexbodr84 Buna ziua, Pot sa contest o amenda RATB in urmatoarea situatie penibila? Deoarece am avut nevoie sa ajung luni dimineata intr-o anumita zona din bucuresti ... (vezi toată discuția)