avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... AMENDA STB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

AMENDA STB

Astăzi împreuna cu prietenul meu am urcat in 301 unde in spatele autobuzului erau așezați 2 controlori. Nici bine nu am apucat sa căutăm un card de credit pentru a achita călătoriile (nu aveam abonamentele de elevi reînnoite), iar unul din controlori a blocat aparatele urmând sa vina la noi colega dumnealui sa ne ceară abonamentele apoi sa ne legitimăm cu CNP-ul, moment in care am încercat sa ii explicam doamnei situația. Aceasta ne-a tot amenințat sa ii dam 50 de lei fiecare sau ne da amenda de 500 de lei. I-am explicat ca nu aveam bani cash la noi, apoi dânsa venind cu pretenția sa coboram la prima stație și sa mergem la bancomat alături de ei sa scoatem bani, lucru pe care l-am refuzat pentru ca ni se părea nedrept, deoarece nu am avut răgaz sa achităm de la bun început călătoriile. Aceștia au coborât din autobuz, iar noi ne-am continuat drumul.
Credeți ca ne vor trimite amenda in condițiile in care au primit CNP-urile, dar nu au întocmit procese verbale?
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2021
andreea.am24, utilizator
Daca nu aveti PV agreat si semnat, dvs si prietenul dvs, nu aveti cum sa primiti amenda -> PV intocmit de controlor dovedeste ca asa s-a intamplat la data de, in zona, la ora, etc.. iar dvs semnati ca asa s-a intamplat si platiti amenda pentru ca ati gresit neplatind calatoria.
Dar,
In situatia dvs, suna a abuz ce s-a intamplat si nici de cum procedura de control.

Foarte bine ca ati refuzat sa mergeti la bancomat alaturi de ei.
Exista 2 posibilitati de plata a amenzii, din cate stiu eu:
1) Pe loc si vi se taie chitanta scrisa de mana (50 lei);
2) Prin posta, daca nu aveti posibilitatea platii pe loc.

Va recomand ca pe viitor sa pregatiti documentul de plata (card de credit/abonament/etc) inainte de urcarea in vehicul, iar inainte de inchiderea usilor, sa si compostati la aparat.

O zi frumoasa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate răspunsul anterior este eronat,procesele verbale se pot comunica prin poștă contravenientilor,nu tb sa fie semnat,,,agreat"asa procedează uneori si politia,jandarmeria orice agent constatator. etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă stb 500 ron Intelly56 Intelly56 Buna ziua, În urmă cu 2 ore am fost amendat de STB în drum spre Gara de Nord, fix cu o statie inainte s-au urcat( cred ca la polizu). Eu urcand la Carol ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb cu abonament Clemy10 Clemy10 am primit astazi o amenda in tramvai pentru nevalidarea cardului cu abonament pe acea linie. nu aveam sa platesc 50 de lei si nici un bancomat prin apropiere, ... (vezi toată discuția)
Anulare amenda ratb Ktulu7 Ktulu7 Buna ziua. In data de 21.08.2014 am calatorit cu RATB de 4 ori ( cu tramvaiul 46 pe ruta Republica - Gara de Nord dus – intors, cu autobuzul 101 si ... (vezi toată discuția)