avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Scoatere persoana de la intretinere
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Scoatere persoana de la intretinere

Buna ziua,

Din punct de vedere legal, va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare:

Sotul meu are diverse delegatii prin tara si lipseste in diferite perioade de la domiciliu (intr-o luna lipseste minim 15 zile cumulate).

Conform HG 1588/2007 (art. 17, lit.r: perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană si care trebuie să fie de cel putin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale), contabilul asociatiei de proprietari nu doreste sa puna in aplicare prevederile legale (mentionez faptul ca acest contabil face legea in cadrul asociatiei de proprietari - presedinta nu imi semneaza cererile daca nu priveste avizul verbal al contabilului).
Cand i-am prezentat legea presedintei mi-a comunicat faptul ca pentru a imi lua in considerare cererile de la scoaterea de la intretinere ale sotului, trebuie ca acesta sa aduca copie dupa ordinele de deplasare pentru a justifica faptul ca a fost plecat in perioadele mentionate de mine in cereri (ea doreste sa aiba acoperire).

Este oare legala aceasta practica din partea unui presedinte de asociatie de proprietari?.

Eu i-am comunicat presedintei faptul ca aceste copii dupa documente numai o instanta judecatoreasca le poate solicita, avand in vedere faptul ca in ordinele de deplasare sunt mentionate date confidentiale ale companiei, dar nici nu a vrut sa ma asculte. Mi-a ordonat ca fara aceste documente nu imi ia in considerare cererile de scoatere de la intretinere ale sotului.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:04, 13 Iunie 2014
Nu exista temei legal pentru pretentiile presedintelui de asociatie de proprietari
Norma in vigoare nu prevede obligatia proprietarului de a depune documente care sa dovedeasca perioade pentru care se solicita scoaterea din evidenta de calcul a intretinerii in condominiu
Notificati oficial presedintele de asociatie cu obligatia respectarii si aplicarii neconditionate a disp HG nr 1588/2007 art 17 al r,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta ,in temeiul
disp L nr 230/2007 Art. 32

.
(2) Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, membrii comitetului executiv, inclusiv presedintele asociatiei de proprietari, raspund personal sau in solidar, dupa caz, in fata legii si a proprietarilor, pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea de la intretinere pentru 1 luna ally123 ally123 Am urmatoarea situatie: 4 persoane la intretinere - 2 adulti (eu si sotul) cu adresa din BI la aceasta adresa dar care nu suntem proprietari, un bebe de 10 ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre cele doua enunturi? cornelusha cornelusha Buna ziua, Va rog, spuneti-mi ce implca un cuvant in contextul urmator, din punct de vedere juridic.Este legal cel de-al doilea enunt? Va ... (vezi toată discuția)
Cand se scoate o persoana de la intretinere aqua80 aqua80 din luna aprilie incep serviciul si vreau sa-mi duc copilul la mama pe timpul zilei si noaptea si in weekend sa stea la mine.in aceste conditii pot sa-l scot ... (vezi toată discuția)