avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM perioada determinata si CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM perioada determinata si CCC

Unei angajate aflata in ccc ii inceteaza cim pe perioada de terminata in 15.06.2014.
Cu aceeasi data ii incetez si suspendarea. Dar doamna mai beneficiaza in continuare de indemnizatia de crestere copil pana la 2 ani?
De cine v-a fi suportata? De casa de asigurari?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 14 Iunie 2014
Da, va beneficia in continuare de indemnziatia pentru cresterea copilului.

La incetarea de drept a acestuia - expirarea duratei pentru care a fost incheiat - va puteti inscrie la somaj.
Din somaj se poate intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Pe perioada acestor concedii,plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua de fiecare data la terminarea fiecaruia dintre aceste concedii.

Detalii cu privire la intrarea in somaj si apoi in CCC gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/for...
1. Indemnizatia pentru CCC este platita in continuare de Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS).

2. Dupa incetarea de drept a contractului individual de munca (CIM) salariata trebuie sa se inregistreze la Agentia de Somaj (chiar daca este in CCC) pentru ca dupa terminarea CCC sa poata beneficia de indemnizatie de somaj pana isi gaseste un nou loc de munca.
econo a scris:

....
De cine v-a fi suportata? De casa de asigurari?

Casa de Asigurari de Sanatate nu are nicio legatura cu plata indemnizatiei pentru cresterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim pe durata ccc mihaela2014 mihaela2014 Buna ziua, Am si eu o intrebare, am avut cim pe durata determ din noiemb 2012 ult act aditional fiind pana la 1 sept 2014, nu au dorit sa mi prelung ... (vezi toată discuția)
Sarcina si lauzie Marybv Marybv Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Am 30 sap de sarcina sunt in sarcina si lauzie,contractul meu pe 30sept ... (vezi toată discuția)
Concediu de cresterea copilului mynoady mynoady Buna seara. Va rog sa ma lamuriti in privinta procedurii de obtinere a concediului de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani. Sunt angajata cu ... (vezi toată discuția)