Sentinta data de instanta: Admite cererea formulată de către reclamantul XXX în contradictoriu cu parata S.C. EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 6764,88 lei reprezentând contravaloare reparaţii şi a sumei de 3512 lei reprezentând contravaloare transport precum şi penalităţi de întârziere calculate de la data introducerii cererii până la data plăţii debitului. Pronunţată în şedinţă publică azi decembrie 2013.
Intrebare: stie cineva care este modalitatea de calcul, pentru ca avocatului i s-a comunicat o suma care nu are nici o legatura cu suma pe care el + executorul judecatoresc au calculat-o, conform Ordinul CSA nr. 14/2011, publicat marti in Monitorul Oficial nr. 858.
Se pare ca cei de la Euroins interpreteaza legea cum vor ei sau au un temei legal atunci cand calculeaza penalitatile?
Multumesc.
Acum sincer sa fiu, omul cam are dreptate!
Am ajuns la executor, pentru ca cei de la Euroins, asa cum a scris cel de mai sus, interpreteaza legea asa cum vor ei.
Deja, sincer, sunt la limita rabdarii pentru ca nu ai cum sa dai de ei, nu raspund la telefoane sau mesaje, avocatul a incercat o abordare amiabila, sa nu se ajunga la executor, dar se pare ca...
Nu mai am nici puterea si nici rabdarea necesara. Nu vreau decat banii in cont si sa nu mai aud de Euroins in viata mea!
Indiferent ce va doriti dvs, daca circulati cu un vehicul si veti fi lovit de un alt vehicul asigurat la acest asigurator, tot veti mai auzi de el.
Din punctul meu de vedere, situatia este foarte simpla: daca, in urma cererii de plata a hotararii judecatoresti definitive , asiguratorul a efectuat o plata partiala ( adica s-a rezumat la a plati doar debitul principal ( reparatii+transport) dar a achitat partial sau a omis sa achite si penalizarile, cu hotararea legalizata va puteti adresa unui executor judecatoresc, care va pune poprire pe conturile acestuia si dvs. veti putea recupera intreg debitul.
In cazul in care nu e clar la ce suma se vor aplica acele penalizari, se poate solicita lamurirea hotararii de catre instanta de judecata. Si ma tem ca exact despre aceasta este vorba!:(
As dori sa stiu ce se mai poate face in aceasta situatie:
Admite sesizarea şi dispune îndreptarea erorii materiale din sentinţa civilă nr. .....a Judecătoriei Sector 2 Bucureşti, pronunţată în dosarul civil cu numărul de mai sus, în sensul consemnării în mod corect a procentului penalităţilor de întârziere, respectiv „1%” în loc de „2%” cum greşit s-a consemnat, îndreptarea urmând a se face în toate exemplarele hotărârii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 16.09.2014.
Cum este posibil la 4 luni de la primirea comunicarii, Euroins-ul sa vina cu o astfel de cerere, care s-a discutat in camera de consiliu, si cum este posibil sa se modifice cuatumul penalitatilor atata timp cat la lege spune 0,2%.
Ajung sa cred ca justitia nu este numai oarba, este si proasta!
Singura explicatie logica ar fi ca penalitatile sa fi fost calculate in ainte de 29 noiembrie 2011, data cand a fost emis Ord CSA Nr. 14 care majoreaza penalitatile de la 0,1% la 0,2%./zi intarziere.
Care lege se aplica?
Ion53
Buna ziua.Vreau sa deschid un proces unei societati de asigurare,pe RCA,fiind lovit in trafic de o masina asigurata acolo.Accidentul s-a petrecut in iunie ... (vezi toată discuția)