Termenul de prescriptie de 3 ani la care faceti referire se refera strict la datoriile intre persoane fizice
In cazul dv ,emitentul este reprezentantul statului,respectiv termenul general de prescriere este de 5 ani-daca in acest interval autoritatea nu incheie acte care sa conduca la intreruperea si reluarea unui nou termen
In baza ultimilor modificari, unitatile locale ANAF au suferit modificari si reorganizari,astfel incat prin regionalizare,evidentele locale au fost preluate de structuri nou infiintate care deja au "bombardat" contribuabilii cu somatii si titluri executorii pentru sume neachitate in termen
Totusi dv afirmati
gabori au venit atunci la usa mea ...am primit instiintare de la taxe si impozite ca am amenda 750lei nu am platito
,care inseamna ca apartamnetul este al dv si ca administartia fiscala va are in evidenta
Daca nu aveti bunuri in evidenta,este posibil ca autoritatea sa decline competenta de recuperare debite in favoarea unui executor judecatoresc care daca va primi relatii ca nu aveti bunuri in evidenta va informa oficial autoritatea fiscala
Aceasta are mai multe variante pentru recuperat debitul,inclusiv sa se adreseze instantei de judecata sa dispuna hotarare judecatoreasca de transformare amenda in zile munca in folosul comunitatii