avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Dispar amenzile?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Dispar amenzile?

am primit o amenda pentru obiecte contondente de la balcon acum un an , gabori au venit atunci la usa mea dar nu am deschis dupa cv timp am primit instiintare de la taxe si impozite ca am amenda 750lei nu am platito si se face un an de atunci nu mia bagato la impozit dar vreau sa stiu daca dispare si in cat timp si daca ma incurca cand imi achizitionez un autoturism inmatriculat fara sa il inmatriculez eu .#-o#-o#-o#-o#-o#-o

nici nu am semnat nimic in numele sanctiunii

Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Chiar daca nu ati semnat PV ,chiar daca nu ati achitat in termen amenda aplicata,
responsabilitatea recuperarii acesteia cade in favoarea administratiei fiscale care detine in evidenta rolului dv fiscale suma neachitata la serviciul debite in urmarire
In momentul in care veti solicita eliberarea vreunui document la administartia finanaciara vi se va comunica ca sunteti in evidenta cu debite neachitate si vi se va conditiona solutionarea cererii de achitarea debitului
si daca nu voii avea nevoie de nimic nici o hartie pt ca nu am nimic in proprietate privata nimic pe numele meu nici nu lucrez deci practic nu am venituri proprii.
Va disparea in timp gen la recalcularea care se face la 3 ani ?
Termenul de prescriptie de 3 ani la care faceti referire se refera strict la datoriile intre persoane fizice
In cazul dv ,emitentul este reprezentantul statului,respectiv termenul general de prescriere este de 5 ani-daca in acest interval autoritatea nu incheie acte care sa conduca la intreruperea si reluarea unui nou termen
In baza ultimilor modificari, unitatile locale ANAF au suferit modificari si reorganizari,astfel incat prin regionalizare,evidentele locale au fost preluate de structuri nou infiintate care deja au "bombardat" contribuabilii cu somatii si titluri executorii pentru sume neachitate in termen
Totusi dv afirmati
gabori au venit atunci la usa mea ...am primit instiintare de la taxe si impozite ca am amenda 750lei nu am platito
,care inseamna ca apartamnetul este al dv si ca administartia fiscala va are in evidenta
Daca nu aveti bunuri in evidenta,este posibil ca autoritatea sa decline competenta de recuperare debite in favoarea unui executor judecatoresc care daca va primi relatii ca nu aveti bunuri in evidenta va informa oficial autoritatea fiscala
Aceasta are mai multe variante pentru recuperat debitul,inclusiv sa se adreseze instantei de judecata sa dispuna hotarare judecatoreasca de transformare amenda in zile munca in folosul comunitatii
apartamentul e pe numele parintilor .. + ca daca imi da zile ma voi duce ce sa fac ? nu mi-e rusine sa muncesc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii anaf pentru masini aduse din germania stirbuviorel stirbuviorel buna ziua, am adus in anul 2009 cateva masini din germania pe care le-am vandut ,am primit de la anaf in decursul anului trecut somatie de plata pentru ... (vezi toată discuția)
Impozit teren si casa hp777 hp777 Buna ziua. Am o casa si un teren pe numele meu si a fostului sot, care are handicap de grad 1, este in scaun cu rotile. Cum se stabilește impozitul pe bunuri ... (vezi toată discuția)
Radiere fiscala a unui autovehicul! katap katap Salutare! Anul trecut pe 06.09.2012,am vandut o masina si am mers la primarie cu contractul de vanzare cumparare , mi au pus viza pe fisa de ... (vezi toată discuția)