avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit teren si casa
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit teren si casa

Buna ziua.
Am o casa si un teren pe numele meu si a fostului sot, care are handicap de grad 1, este in scaun cu rotile. Cum se stabilește impozitul pe bunuri in acest caz si in cat timp se prescrie?
Mentionez ca din anul 2012 nu mai locuiesc la acea adresa si nu am primit nimic oficial de la Primărie, ca si înștiințare!
Ce se întâmplă dacă timp de 6 ani nu am plătit nici o sumă ca si impozit pe bunuri?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:56, 16 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca este persoana detinatoare de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap document depus la autoritatile fiscale,acesta beneficiaza scutire la impozit casa teren
Daca bunurile mobile/imobile sunt bunuri comune atunci,impozitul urmeaza sa fie achitata numai de catre dv
Obligatiile catre stat se prescriu in termen de 5 ani
Daca dv nu mai locuiti la acea adresa si nu ati comunicat noua adresa,nu aveti de unde sa stiti daca administartia fiscala nu a comunicat impunerea anuala
Daca nu ati achitat obligatiile catre stat,acesta in calitatea de creditor va comunica somatie de plata,pentru recuperarea careia poate apela inclusiv la executor judecatoresc pentru executare silita debitor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit teren si casa hp777 hp777 Buna ziua. Am o casa si un teren pe numele meu si a fostului sot, care are handicap de grad 1, este in scaun cu rotile. Cum se stabilește impozitul pe bunuri ... (vezi toată discuția)
Scutiri impozite persoane cu handicap gicahu gicahu Sunt persoana incadrata in gradul de handicap accentuat. Sotia mea, in calitate de coproprietar a primit decizie de impunere pe 2016 din partea Directiei de ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale BDAN BDAN Sunt persoana cu handicap gradul 1 GRAV cod handicap SOMATIC si am cumparat si inmatriculat pe numele meu, o masina adaptata preluarii si transportului ... (vezi toată discuția)