Buna ziua, am si eu o intrebare legata de interpretarea O.M.A.I. 577/2008, Cap. 2, art. 17, aliniatul 3:
Art. 17. - (1) Pe timpul executării unor misiuni şi acţiuni punctuale, specifice serviciului poliţienesc, programul de lucru se stabileşte de către şeful unităţii.
(2) In cazul structurilor operative, in funcţie de specificul misiunilor sau de situaţia operativă existentă, se va asigura prezenţa la serviciu a cel puţin 1/3 din poliţişti, inclusiv in zilele nelucrătoare.
(3) Cand misiunile/acţiunile se desfăşoară neintrerupt mai multe zile, poliţiştilor li se asigură o zi de odihnă pentru fiecare 3 zile efectuate, la care se adaugă numărul zilelor de odihnă legale cuprinse in perioada respectivă.
(4) In cazul in care activitatea nu poate fi intreruptă in zilele de sambătă şi duminică, zilele de repaus săptămanal vor fi acordate in alte zile ale săptămanii sau, prin planificare, vor fi cumulate pe o perioadă mai mare, cu respectarea principiului continuităţii serviciului poliţienesc.
(5) Prevederile alin. (1)-(4) nu se aplică acţiunilor şi misiunilor desfăşurate in afara teritoriului naţional.
Cum se interpreteaza acest text, daca spre exemplu misiunea incepe de Luni si se incheie Duminica (inclusiv)?
Eu unul personal inteleg ca sunt 7 zile de misiune consecutive (nu conteaza ca sunt lucratoare sau nelucratoare, ele sunt de misiune), de unde cf. alin. (3) la 3 zile consecutive de misiune = 1 zi libera => 7 zile de misiune consecutiv = 2 zile libere. La care cf. aceluiasi alin. se adauga nr de zile nelucratoare cuprinse in perioada asta, adica 2+2 (nelucratoare) = 4.
Este corect?!
Cel mai recent răspuns:
aioan.mail , utilizator
15:07, 7 Octombrie 2018