avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... CEL.RO pierde in instanta. Ar putea pierde si DOMO?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

CEL.RO pierde in instanta. Ar putea pierde si DOMO?

In urma cu un an, in ziua de Paste, site-ul www.cel.ro a lansat o oferta promotionala prin care televizoarele marca Toshiba tipul LED 40 40RL938 Full Hd puteau fi achizitionate la pretul de 49 lei/buc, oferta fiind acceptata de sute de persoane prin metoda "click-wrap".

Ulterior, toti cei care le-au comandat au primit un e-mail de refuz de livrare, in care li se motiva ca oferta a fost o simpla eroare de sistem.

Judecatoria Sectorului 3 Bucurestia admis cererea pagubitilor si a obligat Corsar Online la predarea a cate un televizor/persoana, comandate la pretul promotional.

"Castigarea procesului colectiv impotriva site-ului CEL.RO a reprezentat un caz complex care a necesitat o serie de analize integrate, mai ales in contextul in care proba contractelor incheiate prin intermediul mijloacelor electronice este dificil de realizat, din cauza absentei suporturilor pe hartie.

Decizia Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti in aceasta speta reflecta gradul de maturitate la care au ajuns unele instante din Romania. Este pentru prima data cand se ia o astfel de decizie intr-o speta care priveste drepturile consumatorilor nascute din contractele incheiate la distanta, devenind un punct de referinta in jurisprudenta privind segmentul contractelor electronice si al magazinelor online.

Decizia creeaza un precedent important si repara o situatie total nedreapta, in care comerciantii nu urmaresc decat sa isi faca publicitate, prin lansarea unor oferte promotionale pe care, ulterior, nu le onoreaza.

Desi solutia nu este definitiva, acest moment vine sa confirme directia practicii judiciare a instantelor nationale in deplina concordanta cu dispozitiile legislatiei europene", declara Av. Cristina Grecu, Senior Associate in cadrulSCP "Calin si Asociatii".

Acelasi lucru au facut si cei de la DOMO in luna ianuarie. In urma unei erori au "vandut" o tableta de aprox 13 mil la pretul de 300 ron, dar nu au onorat comenzile explicandu-ne ca a fost vorba de o eroare. Am putea sa ne strangem mai multi sa incercam ceva? Eu am printscreen-uri de pe site-ul lor, factura pe mail, etc. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2014
CNicola, utilizator

Alte discuții în legătură

Eroare sistem domo.ro - tableta samsung t311 Ionut.D Ionut.D Buna ziua! Ieri pe site-ul domo.ro la sectiunea tablete, modelul T311 produs de Samsung a aparut cu un pret de 319 ron (in conditiile in care pe alte site-uri ... (vezi toată discuția)
Refuzul onorarii comenzii tavi_ionescu tavi_ionescu Buna ziua, Permiteti-mi sa va supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie: Am comandat un produs electronic de pe site-ul oficial al comerciantului, cu ... (vezi toată discuția)
Pret derizoriu pe magazin online - trebuie onorat? bolenici bolenici Un cumparator a comandat un produs de valoare reala 2000 RON, la pretul de 1 RON afisat din greseala pe un magazin online. A comandat 40 de produse x 1 RON, ... (vezi toată discuția)