avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CASA DE ASIGURARI DE SANATATE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CASA DE ASIGURARI DE SANATATE

Buna ziua !

O mica nelamurire va rog..

Daca angajez o persoana din judetul Iasi (are domiciliul in Iasi), in judetul Suceava, care Casa de Asigurari de Sanatate va primii banii lui, Cea de domiciliu sau Suceava (unde lucreaza ) ??? defapt ce scriu in D112 ?


Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 23:16, 13 Iunie 2014
Aveti precizarile necesare in prevederile de mai jos, extrase din Ordinul nr. 1.977 din 9 decembrie 2013 privind modificarea Ordinului viceprim-ministrului, ministrul finanţelor publice, al ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale şi al ministrului sănătăţii nr. 1.045/2.084/793/2012 pentru aprobarea modelului, conţinutului, modalităţii de depunere şi de gestionare a "Declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate"


SECŢIUNEA A - Alte date de identificare a plătitorului
....
Caseta "Casa de asigurări de sănătate angajator" - conţine codificarea casei de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă angajatorul.
...

Secţiunea "Date de identificare a asiguratului"
....
7. Caseta "Casa de asigurări de sănătate a asiguratului" - conţine codificarea casei de asigurări de sănătate la care sunt luaţi în evidenţă asiguraţii în funcţie de opţiunea acestora şi cu care s-a încheiat contractul de asigurări sociale de sănătate. Codificarea cuprinde două caractere; de exemplu: _B este CAS Municipiul Bucureşti, _A este AOPSNAJ, _T este CASMTCT. Pentru restul judeţelor prescurtarea este identică cu codificarea de la autoturisme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de asigurari salariat Ilie88 Ilie88 Buna ziua, Am si eu o intrebare: o societate din Bucuresti angajeaza o persoana din Buzau, la casa de asigurari a acestui salariat in d112 ce se trece ... (vezi toată discuția)
Asigurat sanatate in declaratia 112 mmanuela mmanuela Un salariat are concediu medical toata luna in continuare. In declaratia 112 ANEXA 2 in sectiunea date de identificare a asiguratului in caseta ... (vezi toată discuția)
Angajata inscrisa la casa de sanatate opsnaj Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, O angajata a unei societati este inscrisa la o alta casa de santate decat restul angajatirlor si anume la OPSNAJ. Ca si angajator, ce anume ... (vezi toată discuția)