Doresc sa achizitionez o locuinta/garsoniera fie prin porgramul prima casa fie cu ajutorul unui credit imobiliar dar am o nelamurire : doresc sa depun cererea pentru credit pe numele sotiei si daca este nevoie eu sa fiu coplatitor dar eu am avut probleme cu o banca acum 3 ani si am refuzat sa achit ratele catre aceasta din cauza unui litigiu castigat ulterior de banca, dupa castigarea acestuia am achitat in intregime creditul inainte de termen dar am ramas in baza de date cu intarziere mai mare de 90 de zile, am sanse ca sotiei mele sa ii fie acordat creditul cu mine ca si coplatitor ? este obligatoriu sa aibe nevoie de copaltitor ? suma pe care doresc sa o imprumut este de 25000E
Doar banca vă poate lămuri dacă ţine neapărat să deveniţi coplătitor. În principiu, bunul care urmează a fi dobîndit fiind bun comun, ar fi firesc să vă solicite să vă obligaţi alături de soţia dumneavoastră.
daca sotia are un venit prin care sa se incadreze singura la acea suma de 25000 euro, atunci exista posibilitatea ca banca sa nu va mai solicite si pe dvs ca si garant. depinde de veniturile sotiei, de fiecare banca in parte, de analistii care analizeaza dosarul :)
Partaj
asdfgh!1
Buna ziua!
Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)