avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită art.120 din OUG nr.99/2006
Discuție deschisă în Executare silită

art.120 din OUG nr.99/2006

Buna ziua,
Deoarece suntem in proces de divort, sotul meu a refuzat sa mai plateasca ratele la un credit de nevoi personale, in care eu apar ca si coplatitor. Pentru acest imprumut s-a insituit la acordarea lui ipoteca de grd.I pe apartamentul in care locuim dar care este al meu, cumparat inaintea casatoriei.
Nu doresc sa intru in amanunte, important este ca nu am stiut ca aceste ultime 4 rate nu s-au platit si astazi am gasit in cutia postala o somatie a bancii, adresata sotului, in care se cere ca in 2 zile lucratoare sa fie achitata restanta integral. Se mentioneaza ca, in caz contrar, se va trece la declansarea procedurii de executare silita in regim de urgenta prin intermediul executorilor bancari. Asta inseamna ca vor sa vanda apartamentul? Se refera la executarea bunului imobiliar?
Ce sanse am eu, aducand dovada de la tribunal ca s-a declansat actiunea de divort si nu am avut cunostinta de faptul ca el nu a platit ratele pentru a nu se trece la executarea silita pe apartament?
Va multumesc foarte mult,
Cu stima,
D.Tudor
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 21:50, 16 Iunie 2009
nu cred ca aveti sanse sa va prevalati de aceasta scuza , adica faptul ca nu ati situt despre faptul ca sotul dvs. nu a achitat ratele, deoarece , fiind coplatitor, sunteti obligata in aceeasi masura la achitarea creditului, ca si debitorul principal.
Incercati sa megeti la banca sa discutati cu cei de acolo o reesalonare a platilor. bancile obisnuiesc sa trimita astefel de somatii in momentul in care apare dezinteresul creditorilor, asta nu inseamna ca veti fi executata imediat. Nu tratati cu indiferenta , mergeti cat mai urgent la banaca si sigur veti ajunge la o intelegere.
Multumesc pentru raspuns.
Revin cu multumirea pentru raspuns. Desigur ca asta voi face, voi merge la banca sa solicit o re-esalonare.
Cu stima
D.Tudor
Aveti mare grija la partaj, neaparat sa aduceti in discutie aceasta datorie comuna din timpul casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale amaran amaran Buna ziua,sunt divortata si am doua credite de nevoi personale pe numele meu,la unul din credite avand coplatitor pe mama,cele doua credite le am din timpul ... (vezi toată discuția)
Divort mihai69 mihai69 Buna ziua, nu sunt tocmai in cea mai fericita perioada a vietii mele de aceea am nevoie de sfatul dvs.Casatorita ,2 copii in pragul divortului cu un credit de ... (vezi toată discuția)
Credit vasilicaburnaz vasilicaburnaz Va rog sa ma lamuriti intr-0 problema De o scurta perioada de timp am divortat de sotia mea...In timpul casatoriei am contractat un credit pe care l-am ... (vezi toată discuția)