avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Apartament in pericol
Discuție deschisă în Executare silită

Apartament in pericol

credit de nevoi personale, deci fara ipoteca, ajuns cu restante de peste 200 zile.
S-au facut solicitari pentru:
- refinantare, care sa includa si restantele-nu s-a aprobat;
- reesalonare-in curs de analiza din 18.04, fapt ce a determinat ca dosarul sa nu fie trimis la recuperatori si nici nu s-a declarat scadenta anticipata de catre banca. O decizie privind reesalonarea se va lua dupa 23.06, cand au mai fost solicitate documente justificative de venit.
In prima perioada a intarzierilor la plata s-au primit niste notificari din partea bancii, dupa care au inceput demersurile enumerate la inceput(refinantare esuata si reesalonare in curs de analiza).
INTREBARE:
daca pana la 30.06, apartamentul proprietate al debitorului(bun neimplicat in problema cu banca) este donat fiului debitorului(persoana neimplicata in contractul in cauza), la o eventuala executare silita, care se pare ca este de neevitat, poate fi anulata donatia si bunul sa fie executat?
Poate bunul imobil sa fie in pericol prin donatie?
Din cate cunosc, donatia nu poate fi anulata decat intre soti si numai in timpul casatoriei.
MULTUMESC FRUMOS!
Cel mai recent răspuns: trikitriki , utilizator 13:09, 14 Iunie 2014
Banca poate solicita anularea donatiei in vederea executarii bunului donat. Se va constata ca donatia a fost "deghizata" in vederea evitarii executarii.
la momentul donarii nu sunt efectuate demersuri pentru executare silita. Banca a venit cu propunerea de a esalona suma restanta pe durata unui an, peste ratele existente. Care prevedere legala poate permite bancii sa anuleze donatia? Dar daca apartamentul se vinde catre terti care nu au nici o legatura de rudenie?
ori că se vinde ori că se donează situația e aceeași. banca poate să ceară nulitatea tranzacției pe motiv că a avut ca obiect (ascuns) evitarea executării silite. chiar dacă nu sunt începute demersurile de executare silită.
Dar daca apartamentul se vinde catre terti care nu au nici o legatura de rudenie?

In cazul asta nu sunt probleme, imobilul fiind inlocuit de pret. Important e ca tertul sa fie de buna credinta.
poate nu s-a inteles!imi cer scuze! Apartamentul nu este implicat cu nimic, nu este ipotecat, nu reprezinta garantie si pana acum nu s-a discutat nimic despre acesta. Nimeni din partea bancii nu a facut nici o mentiune despre acesta, iar un om simplu ca mine in aceasta situatie nu s-ar gandi ca ii este pusa in pericol locuinta stiind ca nu s-a prezentat cu ea nicaieri. S-a facut dovada unor garantii din venituri salariale si de alta natura, mai putin casa. Va multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Executare silita shopy314 shopy314 Am luat un credit de nevoi personale cu ipouteca . In locuinta ipotecata locuiesc impreuna cu parintii , mama fiind proprietar . Pe contractul de credit si cel ... (vezi toată discuția)
Rate restante la banca Florentina Ilie Florentina Ilie Buna ziua!Eu am facut in anul 2009 un imprumut de 9600 lei, intre timp am cumparat o masina si din pacate am trecut-o pe numele meu. De curand am ramas fara ... (vezi toată discuția)
Neplata credit nevoi personale barbudaniela barbudaniela am luat un credit de nevoi personale fra ipoteca sau garantiin 2007 in franci elvetieni am platit dar o suna mai mica decit trebuia, am fost sunat si de la ... (vezi toată discuția)