avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Apartament in pericol
Discuție deschisă în Executare silită

Apartament in pericol

credit de nevoi personale, deci fara ipoteca, ajuns cu restante de peste 200 zile.
S-au facut solicitari pentru:
- refinantare, care sa includa si restantele-nu s-a aprobat;
- reesalonare-in curs de analiza din 18.04, fapt ce a determinat ca dosarul sa nu fie trimis la recuperatori si nici nu s-a declarat scadenta anticipata de catre banca. O decizie privind reesalonarea se va lua dupa 23.06, cand au mai fost solicitate documente justificative de venit.
In prima perioada a intarzierilor la plata s-au primit niste notificari din partea bancii, dupa care au inceput demersurile enumerate la inceput(refinantare esuata si reesalonare in curs de analiza).
INTREBARE:
daca pana la 30.06, apartamentul proprietate al debitorului(bun neimplicat in problema cu banca) este donat fiului debitorului(persoana neimplicata in contractul in cauza), la o eventuala executare silita, care se pare ca este de neevitat, poate fi anulata donatia si bunul sa fie executat?
Poate bunul imobil sa fie in pericol prin donatie?
Din cate cunosc, donatia nu poate fi anulata decat intre soti si numai in timpul casatoriei.
MULTUMESC FRUMOS!
Cel mai recent răspuns: trikitriki , utilizator 13:09, 14 Iunie 2014
daca datoria depaseste 10 mii de lei , casa e in pericol, daca dvs credeti ca faptul ca nu ati stiut ca locuinta e in pericol de a va fi executata, va fi un argument in fata instantei.. ce sa zic, faceti cum credeti.
Bineinteles ca donatia nu va fi in pericol de a fi revocata la cererea creditorului daca va platiti datoria, puteti ajunge la intelegere cu creditorul.
multumesc frumos! stiu ca in instanta nu pot argumenta in acest mod. In conditiile in care platile nu se vor face si pe mai departe asa cum se va stabili dupa analiza, atunci banca va trimite dosarul compartimentului specializat, al sau, pentru recuperare creante. Nu stiu aici ce se intampla, daca se convine intr-un fel si debitorul se tine de plata. De aici probabil banca are trei variante
1. accepta platile debitorului asa cum au stabilit de comun acord
2. deschide actiune in instanta pentru procedura de executare silita, aspect care poate include inclusiv apartamentul
3. declararea creditului scadent si vanzarea contractului catre recuperatori externi care pot negocia plata creditului intr-un termen mai mare, ceea ce aduce dupa sine costuri mai mari pentru ca plata se face intr-o perioada mai mare.
Asta stiu eu, daca este altfel va rog sa-mi spuneti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita shopy314 shopy314 Am luat un credit de nevoi personale cu ipouteca . In locuinta ipotecata locuiesc impreuna cu parintii , mama fiind proprietar . Pe contractul de credit si cel ... (vezi toată discuția)
Rate restante la banca Florentina Ilie Florentina Ilie Buna ziua!Eu am facut in anul 2009 un imprumut de 9600 lei, intre timp am cumparat o masina si din pacate am trecut-o pe numele meu. De curand am ramas fara ... (vezi toată discuția)
Neplata credit nevoi personale barbudaniela barbudaniela am luat un credit de nevoi personale fra ipoteca sau garantiin 2007 in franci elvetieni am platit dar o suna mai mica decit trebuia, am fost sunat si de la ... (vezi toată discuția)