avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chitanta scrisa de 2 ori despre aceasi plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chitanta scrisa de 2 ori despre aceasi plata

Sunt administrator la o asociatie de proprietari.La ultima incasare pe fondul unei dispute verbale cu sotia cenzorului am scris in loc de 3 chitante(56 lei cheltuieli aprilie 2014, 50 lei reabilitare si 10 lei reparatii )am scris 4 chitante si dupa ce am incepaut inregistrarea in registrul de casa am constatat ca chitanta de 56 lei cheltuieli aprile am scris-o de 2 ori chitanta succesiva 601 si 602.
Nu am incasat decat suma de 116(56+50+10).
Dupa ce am constatat asta am anulat chitanta 601 si am inregistrat numai 602 pe cotorul cu chitante si am semnat Exemplarul original albastru nu mi se restituie pentru a-l atasa la chitentier.
Acuma cenzorul ma ameninta cu puscaria ca sa inregistrez si 601.
Ce se face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:46, 15 Iunie 2014
Eu inteleg asa:
- Sotia cenzorului avenit sa plateasca intretinerea care era pe lista compusa din 56 = cheltuieli, 50 lei = reabilitare si 10 lei = reparatii. Atat avea de plata pentru luna aprilie, da?
- din greseala ati scris de doua ori o suma, pe doua chitante succesive, cand de fapt ati primit o singura data acea suma;
- cand a fost sa treceti in RC, ati observat aceasta greseala.

Ce-ati facut?
- ati scis pe una din chitante ANULAT si, evident, va trebuia si originalul ca sa-l capsati in chitantier, pe care original ati scrie acelasi cuvant ANULAT.
- in RC se trece si chitanta anulata si se scrie in dreptul ei cuvantul ANULAT.

Ce face proprietarul (sotia cenzorului) in aceasta situatie?
- ar fi trebuit sa va aduca chitanta cu pricina, iar dv. sa o anulati si sa o atasati chitantierului la copia ei.
- aceasta insa refuza si va ameninta cu puscaria.

In primul rand ca nu se face puscarie chiar asa usor.
Vreau sa cred ca de fapt v-ar da chitanta, numai s-o treceti in RC ca si anulata. Asa ar trebui sa faceti.

Sau nu vrea sa v-o dea deloc, sub niciun motiv?
Sau,de ce ,nu se poate lua in calcul ca respectiva nu mai are chitanta ?
Chiar nimanui nu ni se intampla sa nu mai pastram/gasim ,toate facturile si chitantele/bonurile aferente ?
nu vrea sa restituie acea chitanta si nu vrea sa semneze listele de cheltuieli din luna urmatoare pentru a le afisa si a face incasari
si ameninta ca stie sigur ca fac 6 luni puscarie
Ati incercat sa implicati presedintele de asociatie cu scopul solutionarii amiabile si desfasurarii activitatii asociatiei ,astfel incat sa poata fi vizate ,semnate si afisate listele de intretinere ?
Ati gresit ca ati scris doua chitante cu aceeasi suma incasand numai banii de pe una. Daca ati fi inacasat banii de pe ambele chitante era in regula. Dar, in situatia in care explicati ca ati facut aceasta greseala intr-o atmosfera de neintelegeri, discutii contradictorii... este de inteles.
Ati gresit pentru ca ati anulat o chitanta fara sa aveti ambele exemplare. Nu aveti voie sa anulati o chitanta decat daca aveti ambele exemplare. Aici nu aveti nici o scuza. Nu trebuia sa anulati nimic, sa luati legatura cu cenzorul, cu presedintele.. sa explicati, sa se constate ca este aceeasi suma, aceleasi explicatii pe ambele chitante, aceeasi luna, zi...
Chitantele anulate nu se trec in registrul de casa. Daca din greseala se trece in registrul de casa acea chitana si peste un timp se intra in posesia celuilalt exemplar, abia atunci se anuleaza si se face o rectificare in registrul de casa cu explicatia ca in data de.... s-a inregistrat chitanta nr... care acum se anuleaza si se scade suma din soldul casei indiferent ca aceasta s-a descoperit peste o zi, doua ori noua luni.

Discutati cu presedintele, cenzorul, membrii comitetului si in functie de istoricul dumneavoastra, de increderea pe acre ati castigat-o in timp in fata acestora, gasiti o solutie.
Daca nu gasiti intelegerea necesara puneti banii din buzunarul dumneavoastra in casa si in registrul de casa. Apoi cautati-va alta asociatie daca nu va intelegeti cu cenzorul presedintele si membrii comitetului. Nu se poate lucra intr-o echipa cu asemenea neincredere. Orice om poate gresi si poate fi inteles, daca greselile nu se repeta, daca nu mascheaza alte rautati....

Alte discuții în legătură

Corectitudinea pastrarii chitantelor la o asociatie de propietari gabrielaburcea gabrielaburcea Buna ziua Am preluat o asociatie de proprietari de 2 luni si am rugat un contabil sa ma ajute ru registru de casa si sa ma verifice , mi-a rupt chitantele ... (vezi toată discuția)
Registru de casa asociatie Osanca Osanca Buna seara, Contabilul unei asociatii de proprietari nu atasaza chitantele la registrul de casa spune ca nu este obligatoriu , acestea raman la cotorul ... (vezi toată discuția)
Incasare intretinere? d_dadani d_dadani Cui sau Ce autoritati ar trebui sa sesisez avand in vedere ca este a treia oara in acest an cand intretinerea imi este incasata , dar in registrul de ... (vezi toată discuția)