avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Registru de casa Asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Registru de casa Asociatie

Buna seara,
Contabilul unei asociatii de proprietari nu atasaza chitantele la registrul de casa spune ca nu este obligatoriu , acestea raman la cotorul chitantierului, este OK?
Mai am o alta intrebare, care poate fi motivul pentru care administratorul (contabilul) evita sa-i prezinte cenzorului programul informatic unde intocmeste listele de plata ale proprietarilor, ce masuri trebuie sa ia cenzorul?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:59, 19 Septembrie 2015
Se pot folosi chitantiere in 3 exemplare, unul se depune la registrul de casa, celalalt ramane la cotor.

Cat despre program: el poate sa fie un program personal si nu vrea sa il faca cunoscut. Conteaza rapoartele pe care le emite. Daca lucreaza in Excel, ce sa va arate?
Osanca a scris:
Contabilul unei asociatii de proprietari nu atasaza chitantele la registrul de casa spune ca nu este obligatoriu , acestea raman la cotorul chitantierului, este OK?

Da, este corect. Un exemoplar din chitantier se detaseaza si se da proprietarului ce achita iar al doilea exemplar ramane la cotor, in carnetul de chitante. In acest fel nu se pierd si se pot verifica usor fiind numerotate, datate... Fiecare chitanta se inregistreaza in registrul de casa. Cenzorul verifica lunar registrul de casa confruntand inregistrarile cu chitantele din cotor.
.. care poate fi motivul pentru care administratorul (contabilul) evita sa-i prezinte cenzorului programul informatic unde intocmeste listele de plata ale proprietarilor, ce masuri trebuie sa ia cenzorul?
. Cenzorul sa discute cu administratorul si poate afla care e secretul. Aveam cu ani in urma un administartor care nu intocmea listele in asociatie, motiva ca lucreza acasa, pe calculatorul personal... dar in relitate el nu stia sa lucreze pe calculator si avea pe altcineva care-i intocmea lunar listele pe baza dosarele pe care administartorul le cara "acasa" cu doua zile inainte de intocmirea listelor.
Acum, de mai multi ani, cenzorul nostru ca si presedintele, primesc pe email listele de plata de la administartor exact asa cum le intocmeste, cu toate formulele si programul de calcul. Cei doi (presdinte si administrator) au astfel posibilitatea sa verifice imediat si adesea in cateva ore transmit tot pe email administratorului eventualele probleme sau faptul ca listele sunt corect intocmite. Apoi administrtaorulle listeaza. Adesea le lasa pe masa in sediul asociatie, iar cenzorul si presedintele trec pe acolo in urmatoarele ore si le semneaza fara a fi nevoie de convocari, pierdere de timp...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectitudinea pastrarii chitantelor la o asociatie de propietari gabrielaburcea gabrielaburcea Buna ziua Am preluat o asociatie de proprietari de 2 luni si am rugat un contabil sa ma ajute ru registru de casa si sa ma verifice , mi-a rupt chitantele ... (vezi toată discuția)
Incasare intretinere? d_dadani d_dadani Cui sau Ce autoritati ar trebui sa sesisez avand in vedere ca este a treia oara in acest an cand intretinerea imi este incasata , dar in registrul de ... (vezi toată discuția)
Chitanta scrisa de 2 ori despre aceasi plata POMKINSKI POMKINSKI Sunt administrator la o asociatie de proprietari.La ultima incasare pe fondul unei dispute verbale cu sotia cenzorului am scris in loc de 3 chitante(56 lei ... (vezi toată discuția)