avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Corectitudinea pastrarii chitantelor la o asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Corectitudinea pastrarii chitantelor la o asociatie de propietari

Buna ziua

Am preluat o asociatie de proprietari de 2 luni si am rugat un contabil sa ma ajute ru registru de casa si sa ma verifice , mi-a rupt chitantele din chitantiere si mi le-a atasat la registru de casa .
Este corect ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 19:14, 8 Aprilie 2014
Nu.Fiecare chitanta se inregistreaza asa cum fiecare factura.
Intrari ,iesiri si se face soldul.
Va rog frumos daca vreti sa ma ajutati dati-mi un raspuns la ceea ce intreb , un raspuns din care sa inteleg ce trebuie sa fac. Contabilul respectiv mi-a rupt chitantele din chitantier si le-a atasat la registru .
multumesc
Vi s-a raspuns.

Chitantele raman la locul lor in chitantier (nu se rup de-acolo) si sumele din ele se trec in registrul de casa.

Ala e contabil?
Daca domnul contabil vrea sa atasati zilnic la registrul de casa fiecare chitanta pe baza careia incasati bani si daca va obliga cineva (presedintele, cenzorul) sa-l asculati eu va dau o solutie: faceti un referat prin care solicitati presedintelui asociatiei sa aprobe achizitionarea de chitantiere in trei exemplare din care unul o sa-l inmanati platitorului, unul o sa-l atasati la registrul de casa si unul sa ramana la cotor.
Putem merge mai departe cu nebunia si procurati chitantiere cu 4 exemplare ca sa-i dati cate unul si presedintelui sau cu 5 exemplare ca sa-i dati cate unul si cenzorului....
Pentru ca e sarbatoare astazi dau si eu o bere ca sa udati chitantierele :beer:
M-am speriat f tare cand le-am vazut rupte din chitantier.Multumesc frumos pt ajutor.

Alte discuții în legătură

Registru de casa asociatie Osanca Osanca Buna seara, Contabilul unei asociatii de proprietari nu atasaza chitantele la registrul de casa spune ca nu este obligatoriu , acestea raman la cotorul ... (vezi toată discuția)
Arhivarea chitantelor emise din aplicatii contabile eliasav eliasav Din aplicatiile software, chitanta se listeaza in 2 exemplare: - un exemplar pt platitor - un exemplar ramane la institutia/agentul economic care incaseaza ... (vezi toată discuția)
Incasare intretinere? d_dadani d_dadani Cui sau Ce autoritati ar trebui sa sesisez avand in vedere ca este a treia oara in acest an cand intretinerea imi este incasata , dar in registrul de ... (vezi toată discuția)