avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cu o intrebare deranjez
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cu o intrebare deranjez

In urma dezbaterii unei succesiuni unul dintre frati trebuia prin hotarire judecatoreasca sa imi dea o anumita suma de bani ,precum el detine bunuri in valoare mai mare.La inceput a fost deacord si prin intelegere a spus sa il mai astept de bani ca nu ii are momentan,a trecut 1 an de atunci iar acu nu mai recunoaste ca imi datoreaza acea suma .Intrebarea este ....mai pot recupera acea suma si cum?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: vasile53 , utilizator 17:23, 1 Iulie 2014
daca prin hotararea trebuia sa va dea sulta, il puteti executa silit.
Sau nu aveti o hotarare in acest sens ? De ce ziceti ca nu recunoaste ?
multumesc pentru raspuns.....este o hotarire dar el zice ca nu il pot obliga ....?unde trebuie sa merg sa il execut silit ...?
la un executor, dar vedeti sa nu se fi prescris drept dvs de a cere executarea silita, probabil la asta se refera fratele dvs.
e, bineinteles ca il puteti obliga si va plati esi cheltuieli de executare.
Il puteti notifica inainte de a apela la un executor sa nu zica ca sunteti rau :)
La cit timp se transcrie o hotarire ?

Alte discuții în legătură

Prescriptie sulta esanu doina esanu doina Cu cat timp inainte de data limita ( data de la care intervine prescriptia sultei ) trebuie incepute formalitatile de executare silita, asfel incat sa nu ... (vezi toată discuția)
Sulta marcus68 marcus68 In urma unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva /irevocabila fratele meu trebuia sa achite niste sulte in numerar , atat mie cat si mamei noastre! ... (vezi toată discuția)
Mostenire. bună seara, as avea nevoie de ajutor, eu și fratele meu ... Mayadenis Mayadenis Bună seara...as avea nevoie de ajutor....eu și fratele meu am moștenit o casa și teren din partea mamei după moartea ei....el sta în casa și am ... (vezi toată discuția)