avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire. Bună seara, as avea nevoie de ajutor, eu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire. Bună seara, as avea nevoie de ajutor, eu și fratele meu ...

Bună seara...as avea nevoie de ajutor....eu și fratele meu am moștenit o casa și teren din partea mamei după moartea ei....el sta în casa și am hotărât sa ma de comun deacord ca el sa mă plătească ca să renunț la partea mea....totul merge prin notar...îmi va da un avans în fata notarului cu promisiunea ca într-un an de zile îmi va da restul banilor....dar întrebarea mea este ca el poate sa facă după ce semnez actele sa nu mai primesc restul banilor dacă casa trece pe el? Mutumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:33, 25 Septembrie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e renunțare, e partaj. Faceti partaj la notar si veti scrie un act cum va plateste sulta, acum o parte iar peste un an, restul.
Daca nu va da la data scadenta ,il executati silit. Veti merge la un executor cu actul de partaj, il executa silit si veti primi banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unul din (doi) mostenitori nu vrea sa vanda casa comuna mostenita la 3 ani de la decesul parintilor Andromeda2021 Andromeda2021 Buna ziua, Am o intrebare, va rog. Eu si fratele meua am mostenit in urma decesului parintilor o casa si 2 terenuri extravilane agricole/pasune la 18 km de ... (vezi toată discuția)
Am un frate care dezbate mostenirea..si vrea casa pe numele lui..o ... Danaila mariana Danaila mariana Am un frate care dezbate mostenirea..si vrea casa pe numele lui..o sora nu a semnat..el cica face prin instanta sa se faca actul fara semnatura ei si prin ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!in urma mortii bunicii,cei 2 frati ai mamei si mama ... Marius240564 Marius240564 Buna ziua!in urma mortii bunicii,cei 2 frati ai mamei si mama au impartit o casa ,fiecare a luat cate o camera,mama a cumparat de la unul dintre frati partea ... (vezi toată discuția)