avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sulta

In urma unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva /irevocabila fratele meu trebuia sa achite niste sulte in numerar , atat mie cat si mamei noastre! Precizez ca nu s-au achitat aceste sulte si au trecut aproximativ 9 ani...Sa inteleg ca ceste sulte au fost prescrise???Se mai poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:27, 7 Septembrie 2010
Daca nu s-a intamplat nimic cu privire la recuperarea acestor sulte in ultimii 3 ani, s-au prescris.
Nu se mai poate face nimic.
buna ziua. daca nu ati facut nici un demers in acest sens, obligatia fratelui dvs. s-a prescris.
din pacate, in acest caz, nu mai puteti face nimic pt. a-l obliga sa plateasca sulta respectiva ..
Se prescriu in termen de 3 ani de la ultimul act de executare; daca nu ati incercat nimic, s-au prescris in termen de 3 ani de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii.
avocat Cristina Popescu
va multumesc
Acestea fiind faptele , am posibilitatea a actiona in judecata pe cale civila???Sunt sume consistente...Inteleg ca nu mai pot rezolva prin executor judecatoresc...dar alta cale???

Alte discuții în legătură

Hotarare de divort irevocabila msmv2 msmv2 Buna ziua, am o nelamurire va rog sa ma ajutati. In urma unui proces cu fostul meu sot hotararea mea judecatoreasca a ramas irevocabila si al fostului meu ... (vezi toată discuția)
Prescriere sulta si credite banca nyros nyros Buna ziua,am fost impropietarit cu apartamentul parintilor,in care am si locuit si locuiesc,printr o hotarare judecatoreasca definitiva,cu mai mult de trei ani ... (vezi toată discuția)
Prescriere sulta mariagirbea mariagirbea Buna ziua!Sunt divortata de 4 ani si in urma partajului judiciar al imobilului in care locuiam,imobilul a ramas al meu urmand sa-i dau fostului sot o anumita ... (vezi toată discuția)