avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescriere sulta si credite banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescriere sulta si credite banca

Buna ziua,am fost impropietarit cu apartamentul parintilor,in care am si locuit si locuiesc,printr o hotarare judecatoreasca definitiva,cu mai mult de trei ani in urma,cu conditia platii unei sulte catre o ruda aparuta instantaneu. In acest interval,nu am fost instiintat si nici vreo executare nu s a mai lansat.Se poate prescrie,cum si cine ma poate ajuta?
La fel din partea a doua banci care dupa trei ani si ceva,au inceput iar actiunile de haituire.
Acestea se incadreaza la prescriere?
Cine ma poate ajuta ,va rog!.
Mai mentionez,ca din partea celor doua banci,exista si procedura de executare silita.
Cu respect
In ceea ce priveste sulta, aceasta poate fi pretinsa de creditor in termen de 3 ani calculat de la data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti, daca prin aceasta hotarare nu se prevede un alt termen de plata.
Daca creditorul nu a facut demersuri pentru a primi sulta in acest termen de 3 ani inseamna ca dreptul de a cere executarea silita s-a prescris.

In ceea ce priveste creditele bancare, acestea se prescriu in 3 ani calculati de la data declararii scadeneti anticipate a creditului. Daca s-a inceput executarea atunci aceasta a intrerupt termenul de prescriptie.

Daca credeti ca sumele pretinse de banca ar putea fi prescrise aveti posibilitatea de a formula contestatie la executare in termen de 15 zile de la primirea somatiei din partea executorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea prescrierii-intrerupere puncuskaa puncuskaa am luat un credit pe 5 ani in 2007 iulie,am platit un an si cam atat.....inteleg ca se prescrie in 2015 (2007+5 ani+3 ani)...saptamana aceasta am primit o ... (vezi toată discuția)
Nelamurire plata sulta dupa partaj tatiana28 tatiana28 Buna seara.Am o nelamurire in legatura cu plata sultei.Dupa un proces de partaj,in care s-au impartit bunuri mobile si un bun imobil, a ramas hotararea ... (vezi toată discuția)
Prescriere executare silita Catherina Catherina Buna ziua , am castigat in instanta un proces cu banca .Adica mai exact un contract de credit cu ipoteca s-a constatat ca s-a prescris si in acelasi timp ... (vezi toată discuția)