In urma unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva /irevocabila fratele meu trebuia sa achite niste sulte in numerar , atat mie cat si mamei noastre! Precizez ca nu s-au achitat aceste sulte si au trecut aproximativ 9 ani...Sa inteleg ca ceste sulte au fost prescrise???Se mai poate face ceva?
Pai daca este sulta, inseamna ca ati obtinut-o in cadrul unui proces civil, de la bun inceput.
Alt proces cu acelasi obiect nu ar avea nicio sansa de reusita.
Mersul normal al unui litigiu este: cerere in instanta -> hotarare favorabila -> executarea hotararii (de bunavoie su silita, dar macar trebuie inceputa executarea in termen de 3 ani de la pronuntarea hotararii).
Nu exista nicio imprejurare in care, dupa hotararea favorabila, sa mai puteti obtine alta hotarare, doar pentru ca n-ati executat-o pe prima.
Din punctul meu de vedere nu mai aveti ce sa faceti dupa ...9 ani de pasivitate.(tocmai acesta este unul dintre rolurile prescriptiei, sa sanctineze pe ca el care n-a facut nimic timp de 3 ani de cand i s-a dat dreptate).
Imi pare rau, asta este situatia.
Prescriere sulta
mariagirbea
Buna ziua!Sunt divortata de 4 ani si in urma partajului judiciar al imobilului in care locuiam,imobilul a ramas al meu urmand sa-i dau fostului sot o anumita ... (vezi toată discuția)