avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Exceptia de necompetenta internationala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Exceptia de necompetenta internationala

buna ziua
m-am mutat in bg iar sotia sta in swiss
am depus actele pt marirea pensiei alimentare si instanta aplica prevederile art 1064 cpc si zice exceptia de necompetenta internationala. ce pot sa invoc ca judecatorii sa accepte sa judece cauza in ro?
la noi in ro nu-mi trebuie avocat, ma reprezint singur. aici imi trebuie avocat si translator. de ce e musai sa ma judec aici?
plus ca nu stiu cum sa procedez. fac hartie la judecatorie ca nu a platit pensia, nu stiu adresa din swiss, aia din ro au dat de ea. care sunt demersurile?

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2014
fronzat2, utilizator
Cel mai recent răspuns: fronzat2 , utilizator 09:11, 17 Iunie 2014
mai am o intrebare
cand e obligata la plata, si nu are venit, pot cere sa plateasca din min pe economie din tara unde domiciliaza sau de unde domiciliaza copilul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulamentul (ce) 2201/2003. competenta teritoriala. exercitarea autoritatii parintesti, etc. DanyD DanyD In urma unei relatii de concubinaj dintre doua persoane de nationalitate romana - dar care la acel moment locuiau si munceau in Italia -, a rezultat un copil, ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei asupra copilului in italia-mama romanca tata italian aqvatyka79 aqvatyka79 buna ziua sunt o romanca stabilita in italia de 2 ani ,sunt in relatie cu un cetatean italian ,nu suntem casatoriti pt ca el nu doreste acest lucru ,intr-e ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor, stabilire domiciliu Soffia Soffia Buna ziua, Avem tata+mama=copil, parintii sunt necasatoriti, ambii sunt romani, copilul s-a nascut in Spania si lasat tatalui sa-l creasca. Mama nu este ... (vezi toată discuția)