avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

buna ziua,vreau sa stiu costurile unei donatii constind intr-o masina dacia solenta,benzina,inmtriculata in anul 2003,catre o persoana fizica?
Cel mai recent răspuns: rendec , utilizator 13:00, 14 Iunie 2014
Donatia nu costa nimic, pe cel ce primeste masina il va costa inmmatricularea.
Pentru donaţia unui automobil, onorariul notarial se calculează ca procent de 0,25% din valoarea maşinii, însă nu mai puţin de 50 de lei (+tva).

De asemenea, fiecare exemplar în plus costă 20 de lei (+tva)

Acestea sunt taxele minime prevăzute conform punctului XII, lit. b) din Anexa 2 a Ordinului nr. 46/C/2011 pentru aprobarea Normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2014
rendec, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa ma ajutati in rezolvarea cat mai usoara ... alexa_florea alexa_florea Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in rezolvarea cat mai usoara in cazul in care socrul meu doreste sa imi doneze masina. De ce acte are nevoie inainte sa ... (vezi toată discuția)
Legalizare act vanzare cumparare gabi_br.ro gabi_br.ro cat costa si cum se calculeaza valoarea ce trebuie platita pt un act de vanzare cumparare a unui apartament cu valoare de 70000 ron?exista un procent fix ... (vezi toată discuția)
Mostenire.pentru procesiunea de dezbatere a mostenirii,de la parinti,nou ... Michelle's Michelle's Pentru procesiunea de dezbatere a mostenirii,de la parinti,noi fratii,trebuie sa platim obligatoriu vreo taxa la notar?este legal,sau este la mana notarului sa ... (vezi toată discuția)