Am si eu o mare nelamurire cu privire la consumurile de apa rece/calda declarate si pretul pe care trebuie sa il platesc.
Am vazut la anumite blocuri ca indexurile de apa sunt afisate iar proprietari stiu cat consuma/platesc in fiecare luna , la noi in asociatie consumurile de apa rece/calda sunt afisate intr-o rubrica comuna ,mentionz ca valoarea pretului de m.c. apa rece si apa calda sunt afisate dar nu rezulta consumul declarat cu pretul care trebuie platit .
Am fost la administratie si l-am intrebat pe administrator cum de axista aceasta diferenta luna de luna ,acesta a prezentat factura de apa rece /apa calda si m-ia explicat ca fact.de apa rece are doua componente .
1 consumul lunar de apa rece consumata si canalizare
2 apa rece ptr. prepararea apei calde de luna anterioara care este transmis la Apa Nova de catre radet. Deci concluzie apa rece consumata pe luna ce a trecut si apa rece si canalizare ptr. prep. apei calde cu doua luni in urma.
Am ajuns la o conclzie ca valoarea consumurilor de apa rece/calda se face astfel;
apa rece ; valoarea consumului declarat in luna trecuta.
apa calda; idem ca mai sus.
apa rece ptr. preparat apa calda consumata cu doua luni in urma.
Intrebarea mea este . Cum de la alte blocuri se afiseaza numai ce conumi efectiv pe luna ce a trecut?
mentionez ca administratorul a prezentat toate actele si consumurile efective pe apartamente care au dus la pretul afisat la valoarea cheltuielilor cu apa rece/calda acestea fiind exact valoarea facuri de apa rece .