Buna ziua,
Daca bunicul meu a decedat in urma cu 35 de ani,dar mostenitoarea, bunica mea a platit toate impozitele pe teren si casa, mai este necesar se sa faca succesiunea? Daca da, imi puteti puteti spune estimativ ce suma ar trebui sa plateasca?
Depinde de ce vreti sa faceti succesiunea! Puteti lasa lucrurile asa cum sunt, dar candva, in viitor (dupa moartea bunicii, dar nici atunci nu-i obligatoriu), tot va trebui sa dezbateti succesiunea. Daca bunica doreste sa vanda/doneze/etc si se doreste intocmirea actelor in forma autentificata, (adica la un birou notarial), este nevoie de dezbaterea succesiunii dupa bunic. Consultati cativa notari din raza judecatoriei de domiciliu a bunicului, vedeti cat va cere fiecare. Ultimul domiciliu al bunicului.
Daca doriti sa aveti ordine juridica, e recomandat sa dezbateti succesiunea bunicului. Daca bunica este in varsta, si nu are planuri de a dispune de bunuri, dumneaei poate renunta la succesiunea bunicului si mama/tatal dvs. ( copiii bunicului) sa vina singuri la mostenirea lui.
Altfel, puteti astepta si cand bunica nu va mai fi, dezbateti simultan ambele succesiuni.
Costurile depind in primul rand de valoarea bunurilor din masa succesorala, pe care nimeni din online nu v-o poate ghici, si apoi de onorariul notarului care este variabil si negociabil de la un birou la altul. Puteti cere un calcul estimativ de la birourile notariale din localitatea unde a decedat bunicul. Daca nu este notar local, interesati-va in ce localitate este notarul de care comuna respectiva apartine.
Succesiune
mosu1907
Buna ziua!
Tatal meu doreste sa dezbatem succesiunea dupa mama ( decedata de 20 de ani) iar el si sora mea sa renunte la bunuri ( o casa in localitatea x si ... (vezi toată discuția)