avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensiei alimentare

Buna ziua. Am si eu cateva intrebari.

In primul rand as vrea sa specific datele problemei:

La o varsta mica a copilului, cei doi parinti divorteaza. Contactul acestuia cu tatal este aproape inexistent (2 - 3 intalniri in 20 de ani). Totusi, tatal plateste pensie alimentara in aceasta perioada.

1. Pana la ce varsta se plateste pensie alimentara?
2. In cazul in care beneficiarul pensiei (copilul) a terminat facultatea, tatal mai este obligat sa plateasca pensie alimentara?
3. In cazul in care este obligat sa plateasca pensie alimentara in continuare, plafonul de varsta ramane acelasi?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: flaviusnet , utilizator 13:56, 6 Iulie 2005
Din cate stiu,este obligat sa plateasca pensie de intretinere pana la implinirea varstei de 18 ani sau pana la terminarea studiilor,dar nu mai tarziu de varsta de 26 ani.La intrebarea 3 ti-am raspuns prin cele de mai sus.daca beneficiarul a absolvit institutia de invatamant pe care o urma,nu mai are dreptul la pensie alimentara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile familiei sau probleme juridice de familie iloveny iloveny Fiica mea are 22 de ani si termina in aceasta vara facultatea. Vrea sa urmeze un program de master care este destul de costisitor. As dori sa stiu, pana ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani se plateste catre mama sau copil? geologicon geologicon Conform unei hotarari judecatoresti pensia alimentara se plateste intr-un cont. Pana la 18 ani contul este aferent mamei copilului. Dupa 18 ani se poate plati ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)